Innovaatiokilpailun voittajat valittu

Petteri Pyyny
6. helmikuuta, 2007 6:40

Viime vuonna avasimme kaikille käyttäjillemme avoimen kilpailun, jossa haimme luovia ideoita sivustomme kehittämiseksi. Kilpailu päättyi vuodenvaihteessa ja saldoksi tuli lähes 500 osallistujaa ja lähes kaksi tuhatta ideaa sivuston parantamiseksi. Jotkut ehdotuksista olivat hyviä, osa kehnoja ja muutamat aivan loistavia.
Vaikeinta oli valita hyvien ehdotusten joukosta ne, jotka olivat todella "erilaisia" eli joista näki, että ehdotuksen lähettäjä oli ajatellut sivuston kehittämistä ns. laatikon ulkopuolelta, eli ei keskittynyt olemassa olevien toimintojen viilaamiseen, vaan ehdotti rohkeasti jotain täysin uutta ja joskus myös uraauurtavaa. Kaiken pähkäilyn jälkeen, uskomme, että valitut voittajat ovat juurikin ne oikeat ehdotukset.
Kilpailun pääpalkinnon voittaa käyttäjämme lawndog, joka saa palkinnokseen 1500 euroa käteistä. Muut, lohdutuspalkinnon saajat ovat: chopper, bulfrog15, Dfram, pahis, bscd, kiiveri ja gwendolin. Heille palkinnoksi napsahtaa "AfterDawnin yllätyspaketti".
Kilpailun ehdotuksissa oli mukana paljon sellaista, jota olimme itsekin ajatelleet vuosien saatossa sivuillemme lisättäväksi, mutta toki samojen ajatusten kuuleminen myös ulkopuolisilta on aina mielenkiintoista, koska se ainakin kertoo, että kyseisille toiminnoille on selkeästi tarvetta. Sitten ehdotusten mukana tuli myös nippu hieman erikoisempia ehdotuksia. Useat ehdotukset, joissa toivottiin sivuillemme mm. uutisaluetta, aluetta josta voisi ladata videoeditointiin liittyviä ohjelmia sekä keskustelualueita, johtivat viime syksyiseen muutokseen sivuston navigaatiossa, jolloin sivujemme ns. tabit muutettiin erittäin hyvin silmiin osuviksi.
Muista ehdotuksista mainittakoon pyynnöt mainosten poistamiseksi sivuiltamme, sivujen muuttamista lapsiystävällisiksi, galleria-sivujen lisäämisestä sivuillemme tai yhtä omaa suosikkiani, jossa toivottiin AfterDawnilta "alkakaa Suomen suurimmaksi it-sivustoksi". Lisäksi muutamat käyttäjät ehdottivat, että "kun saatte tienattua sivuillanne vielä vähän lisää, voisitte investoida esim. vBulletin -forum-ohjelmistoon" ja tulipa ehdotusten mukana idea AfterDawnin paitojen ja mukien myynnin aloittamisestakin.
Kaikista hassuista ja vähemmän hassuista ehdotuksista huolimatta voidaan sanoa, että kilpailu ja sen sato oli menestys. Ennen kilpailua kooditiimimme ns. to-do -lista oli noin parin työvuoden mittainen, nyt se venähti reilusti yli 3 vuoteen, kun parhaat ideat lisättiin listalle mukaan. Eli homma ei lopu ja uudistuksia tullaan näkemään jatkossa varmasti pitkin vuotta.
Kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille ja onnittelut voittajille!
-Petteri Pyyny
AfterDawn Oy

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.