Nokian N-Gage palaa syksyllä

Ilkka Ketola
5. helmikuuta, 2007 18:04

Nokia panostaa edelleen mobiilipelaamiseen, ja yhtiö tuo markkinoille uudistetun version N-Gage-konseptistaan ensi syksynä. Nokia esitteli kehitysvaiheessa olevaa pelialustaansa valitulle joukolle kehittäjiä Santa Monicassa viime viikolla. Markkinoille N-Gage saapunee syyskuussa.
Nokian sponsoroiman blogin mukaan pelitaloista mukana ovat ainakin EA Mobile ja Gameloft. Molemmilta on odotettavissa useita pelejä heti syyskuun julkaisuun sekä loppu vuodesta, blogi kertoo. Lisäksi vuoden 2008 alkuun mennessä mukaan odotetaan useita muita pelitaloja.
Uutta on myös se, että tällä kertaa Nokia ei ilmeisesti suunnittele julkaisevansa lainkaan erillistä N-Gage-pelilaitetta, vaan uudelle N-Gage-alustalle suunnitellut pelit toimivat useissa Series 60-sarjan laitteissa. Suunnittelusta vastaavan Jaakko Kaidesojan mukaan julkaisun aikana tuettuja laitteita on 5-7, joista osa on jo markkinoilla.
"Jos käytössä on jo tällainen laite, ei tarvitse kuin hakea verkkosivuiltamme tarvittava sovellus puhelimeensa. Se on kuin mikä tahansa Series 60 -sovellus ja toimii", Kaidesoja kertoi pocketgamerin haastattelussa. Ilmeisesti yksi tuettu laite on N93-puhelin, koska Kaidesoja demosi uutta N-Gagea sillä.
Nokia järjestää ensi viikolla San Monican tilaisuutta vastaavan tapahtuman eurooppalaisille yhteistyökumppaneilleen Madridissa. Tarkempaa tietoa N-Gage-alustasta luvataan antaa maaliskuussa pidettävän pelialan GDC-konferenssin yhteydessä.
Lähteet:
N-Gage Blog
N-Gage Blog
Pocketgamer
Mobile Entertainment

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.