iTunesissa ongelmia Vistan kanssa

Kaarlo Räihä
3. helmikuuta, 2007 13:02

Applen iTunes-mediasoitin on saanut hieman ikävää julkisuutta muutaman päivän sisällä sillä iTunesin nykyisellä versiolla on ongelmia Microsoftin uuden Windows Vista -käyttöjärjestelmän kanssa. Applen suositus ongelmiin on odottaa muutaman viikon sisällä julkaistavaa uutta versiota iTunes-ohjelmasta. Ongelmia ilmenee mm. jos käyttäjä päivittää Windows 2000 tai Windows XP -käyttöjärjestelmänsä Vistaan, jolloin iTunes-mediakaupasta ostetut DRM-suojatut musiikkikappaleet eivät välttämättä enää toistu iTunesin kautta.
Muita ongelmia on iPodin ja tietokoneen välisessä synkronoinnissa. Pahimmillaan Vistan käyttö iPodin kanssa voi korruptoida soittimen kiintolevyn sisällön, jolloin kaikki soittimessa oleva sisältö häviää. Tarkempia tietoja tällä hetkellä tiedossa olevista ongelmista löytyy täältä. Apple on myös julkaissut iTunes Repair Tool for Vista 1.0 ohjelman, joka korjaa joitain Vistan ja iTunesin yhteiskäytössä esiintyviä ongelmia.
Apple ei ole ainoa yritys, jolla on ollut ongelmia saada Vista-yhteensopivia ajureita ja ohjelmistoja ulos ennen Vistan julkaisua. Näytönohjainvalmistajat NVIDIA ja AMD/ATI ovat molemmat julkaisseet Vista-yhteensopivat näytönohjaimen ajurit, mutta ajurien suorituskyky ja ominaisuudet ovat rajoitetummat kuin vastaavien Windows XP -ajurien. NVIDIA saattaa joutua tämän takia vielä oikeuteen, sillä suivaantuneet käyttäjät koettavat parhaillaan kerätä todisteita mahdollisen joukkokanteensa tueksi.
Kyseessä ei ole uusi ongelma vaan vastaava ilmiö oli voimakkaasti esillä myös Windows XP:n julkaisun yhteydessä. Vaikka myös silloin ohjelmistojen ja ajurien kehittäjillä oli kohtuullisen paljon aikaa kehitystyöhön, oli julkaisun yhteydessä pulaa toimivista laiteajureista ja ohjelmista. Tilanne kuitenkin parani nopeasti ja saman uskotaan käyvän myös Vistan ohjelmien ja ajureiden kanssa.
Lähteet:
iTWire
YLE
The Inquirer

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.