Microsoft suunnittelee omaa musiikkipuhelinta?

Ilkka Ketola
2. helmikuuta, 2007 14:38

Microsoft saattaa suunnitella omaa vastinettaan Applen iPhone-musiikkipuhelimelle. CrunchGear-niminen sivusto kertoo saaneensa luotettavan vinkin, jonka mukaan ohjelmistojätti olisi aikeissa julkaista Zune-soittimensa mukaisesti nimetyn puhelimen vielä tämän vuoden jouluun mennessä.
CrunchGearin alulle panema huhu on levinnyt vuorokaudessa kovaa vauhtia ympäri netin. Sivusto sanoo tiedon olevan niin luotettavaa kuin vinkki vain voi olla, ja ajatus Microsoftin musiikkipuhelimesta kuulostaa sinänsä järkevältä. Mikäli puhelimen kehitys on vielä alkutekijöissään, kuten juttu kertoo, kuulostaa tavoite tuotteen saamisesta markkinoille vielä tämän vuoden aikana epärealistiselta.
Puhelimen mahdollisista ominaisuuksista ei vielä ole musiikkitoiston lisäksi paljoa tietoa. Ilmeisesti käyttöjärjestelmä ei kuitenkaan ole mobiililaitteista jo aiemmin Windows Mobile, vaan ennemminkin Zune-soittimen käyttöliittymää muistuttava ratkaisu. Tietojen mukaan Zune-luuri osaa synkronoida itsenä Xbox360-konsolin kanssa ja toistaa konsolista streamattua videota langattoman yhteyden kautta.
Mikäli Microsoft todella tuo oman musiikkipuhelimen markkinoille, on mielenkiintoista nähdä miten yhtiön kanssa musiikkikuvioissa kaveeranneet puhelinvalmistajat Nokia ja Motorola reagoivat tilanteeseen.
Lähde:
CrunchGear

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.