PlayStation 3 julkaistaan Euroopassa maaliskuussa

Kaarlo Räihä
25. tammikuuta, 2007 5:50

Sony on ilmoittanut PlayStation 3:n Euroopan, Afrikan, Lähi-idän, Uuden-Seelannin ja Australian julkaisupäivän joka on 23. päivä maaliskuuta. Ikävämpi uutinen on se ettei 20 gigatavun kiintolevyllä varustettua mallia tule myyntiin julkaisun yhteydessä. 20 gigatavun kiintolevyllä varustettu malli saattaa tulla myyntiin myöhemmin, jos laitteelle tulee kysyntää. 60 gigatavun malli maksaa Sonyn mukaan 599 euroa, joten Suomessa aikaisemmin ilmoitettu 650 euron myyntihinta pitää todennäköisesti paikkaansa. Eurooppaan tulee yhteensä miljoona konsolia, joista 250 000 menee Iso-Britanniaan. Suomeen päätyvien konsolien lukumäärää ei ole kerrottu.
PlayStation 3 julkaistiin Yhdysvalloissa ja Japanissa viime vuoden marraskuussa. Sonyn mukaan Euroopan julkaisu jätettiin viimeiseksi, koska logistiikan kannalta Eurooppa on hankalin markkina-alue ja oli helpointa myöhästyttää yhden markkina-alueen julkaisua, kuin ottaa se riski että julkaisu epäonnistuu kaikilla markkina-alueilla.
Julkaisun yhteydessä myyntiin tulee seuraava pelit:


Kaupan hyllyille myyntiin tulevien pelien lisäksi PlayStation Networkista voi julkaisupäivän jälkeen ladata seuraavat pelit:


Lähteet:
PlayStationFIN
BBC

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.