Nero SecurDisc suojaa CD:t ja DVD:t

Ilkka Ketola
24. tammikuuta, 2007 12:14

Erinomaisesta CD- ja DVD-levyjen poltto-ohjelmastaan tunnettu Nero on ilmoittanut tuovansa markkinoille uuden SecurDisc-tietosuojamenetelmän. Nero kertoo, että menetelmän avulla CD- ja DVD-levyille tallennettu tieto voidaan suojata moninkertaisesti siten, että optisia tallennusmedioita voidaan nyt käyttää luottamuksellisen tiedon levittämiseen.
SecurDisk käyttää monitasoista suojausta ja varmennusta. Levyjen tieto suojataan salasanalla,tarkistussummalaskennalla havaitaan mahdollisesti muuttunut/muutettu data, suorituskykyä ja luotettavuutta kohennetaan redundanttisella tallennuksella ja tiedon alkuperä varmistetaan digitaalisella allekirjoituksella. Salasanan salaukseen käyttetään 128-bittistä AES-menetelmää sekä SecurDisc-hyväksytyn aseman firmwareen tallennettuja salaisia arvoja, Nero kertoo.
"SecureDisc on läpimurto, sillä se tarjoaa ensimmäisen turvallisen tavan käyttää optista levymediaa luottamuksellisen tiedon levittämiseen", Nero AG:n COO Udo Eberlein. "Uskomme tämän uuden joustavuuden ja tiedonjakamisen turvallisuuden kiinnostavan heti tuoreeltaan useita yrityksiä, organisaatioita ja yksilöitä. Samalla meille avautuu uusi keino luoda uusia kumppanuussuhteita."
SecurDisc tukee optisia mediatyyppejä hyvin laajasti, tuettuja ovat CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW, DVD+R, DVD+R DL, DVD+RW ja DVD-RAM. Käyttöjärjestelmätuki on Windows 2000:lle, Windows XP:lle sekä Windows Vistalle.
SecureDiscin käyttö edellyttää SecurDisc-hyväksytyn, SecurDisc-merkillä varustetun laitteen. LG esitteli CES-messuilla Super Multi DVD Rewriter -aseman, joka tukee uutta tekniikkaa. Toistaiseksi LG:n asema on saatavilla ainoastaan Yhdysvaltojen markkinoilta.
Lähde:
Neron lehdistötiedote
(Computer Technology News)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.