LG:n hybridisoitin ei ehkä ole nykyisellään myyntikelpoinen

Ilkka Ketola
15. tammikuuta, 2007 5:23

Elektroniikkavalmistaja LG ilmoitti vähän ennen CES-messuja tuovansa markkinoille hybridisoittimen, joka toistaa sekä Blu-ray- että HD DVD-levyjä. LG:n BH100-hybridisoitin ei kuitenkaan välttämättä pääse myyntiin nykymuodossaan puutteellisen standardituen vuoksi, tai LG ei ainakaan voi virallisesti väittää soittimen olevan HD DVD -yhteensopiva. BH100 ei nimittäin tue HD DVD:n interaktiivista iHD-sisältöä, joten soitin ei myöskään täytä DVD Forumin asettamia ehtoja HD DVD -nimen käytöstä.
LG:n soitin tukee kyllä Blu-rayn javapohjaista BD-J-tekniikkaa, joka on iHD:n tavoin luotu interaktiivisen sisällön esittämiseen. Ilman iHD-tukea HD DVD -levyiltä onnistuu ainoastaan videotoisto, eikä valikot ja muu interaktiivinen sisältö ole käytettävissä.
Microsoftia HD DVD -ryhmässä edustava Kevin Collins kertoi BetaNewsille, että LG:n hybridisoitin yllätti koko HD DVD -leirin täysin, sillä LG ei ollut kertonut suunnitelmistaan mitään. Collinsin mukaan DVD Forum voi jopa joutua turvautumaan LG:tä vastaan samanlaisiin lakitoimiin kuin toimiessaan piraattivalmistajien kanssa, jotka käyttävät luvatta DVD-merkintää.
LG kertoi CES-messuilla tuovansa soittimen myyntiin vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Epävirallisten lähteiden mukaan julkaisupäivä olisi jo 4. helmikuuta. Soittimen hinta tulee olemaan Yhdysvalloissa 1 199 dollaria.
Toivottavasti tämän lupaavan soittimen tarina ei kaadu mitättömään standardikiistaan, ja DVD Forumin siunaus soittimen myynnille saadaan. Kuluttajien kannaltakin paras vaihtoehto tietenkin olisi, että LG onnistuisi lisäämään iHD-tuen soittimeensa, jotta päästäisiin hyötymään koko levyjen tarjonnasta.
Lähde:
BetaNews

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.