HD DVD saa tukea aikuisviihdeteollisuudelta

Kaarlo Räihä
12. tammikuuta, 2007 12:04

HD DVD:n ja Blu-rayn välinen kilpailu on saanut ehkä yhden merkittävän käänteen kun useat suuret aikuisviihdealan yritykset ovat valinneet ainakin toistaiseksi HD DVD:n tulevien teräväpiirtoelokuviensa levitysformaatiksi. Wicked Pictures on jo julkaissut ensimmäisen HD DVD -elokuvansa ja Digital Playground julkaisee ensimmäisen HD DVD -elokuvansa tammikuun 18. päivä. Useat muut suuret studiot sanovat julkaisevansa elokuviaan HD DVD:llä vielä tämän vuoden aikana.
Monien mielestä aikuisviihde ei ratkaise sitä kumpi formaatti voittaa sodan, mutta osa on asiasta eri mieltä. "Jos aikuisviihdettä ei julkaista Blu-raynä, tarkoittaa se sitä että HD DVD voittaa" sanoi Jake Richter, joka toimii Jon Peddie Researchin analyytikkona. Urbaanin legendan mukaan aikuisviihteellä oli suuri merkitys kun VHS voitti kuluttajien suosion taistelussa Betamaxia vastaan. Richterin mielestä tärkein tekijä on kuitenkin formaattien nimeäminen. "Jos kuluttaja ostaa HD TV:n niin hän myös luonnollisesti ostaa HD DVD -soittimen sen kaveriksi." "Onko markkinoilla Blu-ray TV:tä? Ei" totesi Richter. Wicked Picturesin Jackie Ramos kuitenkin vähätteli aikuisviihteen asemaa sodan ratkaisijana ja sanoi että todellisen voittajan ratkaisee Wal-Mart, joka on maailman suurin vähittäismyyntiin keskittynyt kauppaketju.
HD DVD:n valintaan levitysformaattina oli pari isoa syytä. Ensimmäinen on hinta ja Ramos sanoikin HD DVD:n olevan Blu-raytä huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Isoin asia oli kuitenkin levyjen valmistaminen. Digital Playgroundin perustanut Joone, joka oli vielä viime vuonna pelkästään Blu-ray-julkaisujen takana huomasi ettei yksikään Blu-ray-levyjä valmistava laitos halunnut monistaa Digital Playgroundin aikuisviihde-elokuvia. Näiden yhtiöiden mukaan Sony olisi ottanut heiltä valmistuslisenssin pois, jos he olisivat tuottaneet kopioita aikuisviihde-elokuvista. Ramos sanoo myös ettei HD DVD -leirikään ollut erityisen innostunut asiasta, mutta apua levyjen tekemiseen saatiin silti. Ramos kuitenkin toivoo että Blu-ray-leirin jäsenet muuttaisivat mieltään ja Wickedin elokuvia nähtäisiin myös Blu-ray-levyillä.
Lähteet:
Macworld UK
High-Def Digest
heise online

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.