Cisco haastaa Applen oikeuteen iPhone-nimen käytöstä

Ilkka Ketola
11. tammikuuta, 2007 4:19

Cisco on haastamassa Applen oikeuteen iPhone-nimen käytöstä Yhdysvalloissa. Cisco osti iPhone-nimen omaksi tavaramerkikseen vuonna 2000, ja kun Apple julkaisi tiistaina uuden iPhone-puhelimensa, oletettiin yhtiöiden sopineen tavaramerkin käytöstä. Vaikka neuvotteluja oli käyty, ei yhteisymmärrykseen kuitenkaan nähtävästi päästy.
Cisco osti kiistellyn tavaramerkin itselleen Infogear Technologyltä vuonna 2000. Yhtiö käyttää iPhone-nimeä omien VOIP-puhelintensa yhteydessä. Ciscon mukaan Applen kanssa yritettiin päästä sopuun neuvotteluilla vielä tiistai-iltana, mutta turhaan.
Applen edustaja Alan Hely kommentoi Ciscon haastetta "hölmöksi" ja että Ciscon tavaramerkkiä voidaan pitää korkeintaan hatarana. "Meidän mielestämme Ciscon haaste on hölmö. Useat muutkin yhtiöt käyttävät iPhone-nimeä VOIP-tuotteillaan", Hely toteaa.
"Olemme ensimmäinen yritys, joka käyttää iPhone-nimeä matkapuhelimelle, ja jos Cisco haluaa haastaa meidät asiassa, olemme varmoja voitostamme", Hely tarkentaa kantaa siihen, miksi yhtiöllä olisi oikeus käyttää tavaramerkkiä.
Cisco sanoo myös uskoneensa, että Apple hyväksyi viimeisimmän laaditun sopimuksen ja tavaramerkistä tehdyn julkisen lausunnon, kun yhtiö päätti julkaista puhelimensa. "Aloitimme neuvottelut Applen kanssa hyvässä uskossa, kun Apple itse kysyi meiltä lupaa iPhone-nimen käyttöön", Ciscon vanhempi varapääjohtaja Mark Chandler toteaa yhtiön lausunnossa.
Ciscon mukaan kyse ei ole rahasta eikä itse puhelimesta, vaan ainoastaan yhtiön velvollisuudesta suojella omaa tavaramerkkiään.
Lähde:
BBC News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.