Viimeinenkin levy-yhtiö luopui CD-levyjen kopiosuojauksesta

Ilkka Ketola
10. tammikuuta, 2007 6:48

Suomalaisen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ry:n (ÄKT:n) hollantilainen vastine NVPI uutisoi muutama päivä sitten sivuillaan, että myös levy-yhtiö EMI on luopunut CD-levyjensä kopiosuojauksesta.CDfreaks.comin mukaan EMI oli viimeinen levy-yhtiö, joka piinasi musiikkifaneja kopiosuojauksilla, joten tällä hetkellä yksikään levy-yhtiö ei käytä suojauksia levyillään.
NVPI.n tietolähteenä taas on ollut kansainvälinen Billboard-lehti. Lehden mukaan levy-yhtiöt ovat viimein huomanneet, etteivät kopiosuojauksista aiheutuvat kulut ole suhteessa saavutettuihin hyötyihin. Myös CD-levyjen tietokoneella toistossa ilmenneet ongelmat ovat huolestuttaneet levy-yhtiöitä.
Samassa jutussa Billboard kertoo Macrovisionin lopettaneen TotalPlay-kopiosuojauksensa (ennen Cactus Data Shield) kehittämisen.
Suuret pyörät kääntyvät hitaasti, kuten sanotaan, mutta hienoa että levy-yhtiöt viimein ymmärsivät toimia oikein. On syytä kuitenkin muistaa, että CD:den kopiosuojaukset ovat eri asia kuin netistä ladattavien musiikkitiedostojen DRM-suojaukset, jotka ovat edelleen käytössä.
Lähteet:
CDfreaks.com
NVPI (alkup. hollanninkielinen lähde)
Boing Boing (karkea käännös NVPI:n jutusta)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.