Apple tähyää olohuoneen viihdehubiksi Apple TV:llä

Ilkka Ketola
10. tammikuuta, 2007 9:06

Toinen (iPhonen lisäksi) Applelta MacWorld-messuilla odotettu uutuus, Apple TV, esiteltiin sekin eilen. Apple TV toimii linkkinä kodin television ja tietokoneiden (korkeintaan viiden) välillä. Apple-pomo Steve Jobs kuvaa uutuustuotettaan tämän vuosisadan DVD-soittimeksi, jonka sisällönlähteenä on vain DVD-levyjen sijaan Internet.
Intelin prosessorin vauhdittama Apple TV synkronisoi automaattisesti 40 gigatavun kovalevynsä sisällön yhden tietokoneen kanssa. Suoratoisto (streaming) onnistuu korkeintaan viideltä eri koneelta. Tietokoneiden mediajukebokseina täytyy luonnollisesti käyttää Applen iTunesia (versio 7). Koska laite osaa toistaa koko iTunes-kirjaston sisällön, voi television ruudulta selailla elokuvien ja muiden videoiden lisäksi koneella olevia valokuvia, musiikkia ja muita äänitiedostoja.
Yhteydenpito hoidetaan lähiverkossa joko langattoman 802.11 b/g tai 802.11n yhteyden yli tai Ethernet-yhteydellä. Television tulee olla HDMI-liitännällä varustettu laajakuvatelevisio. Apple TV:n kuvan resoluutio on teräväpiirtotasoinen 720p, joten petraamisen varaa vielä jäi. Kuvan tarkkuus on varmasti osalle pettymys, mutta toisaalta esimerkiksi iTunes Storen videot käyttävät vielä 640x480 resoluutiota, mikä selittää Applen päätymisen 720p:hen.
Apple TV:tä ohjataan laitteen mukana tulevalla kaukosäätimellä, ja käyttöliittymän luvataan olevan helppokäyttöinen. Laite tulee myyntiin jo helmikuussa, ja sen hinnaksi ilmoitetaan Apple Storessa 299 euroa.




Lähde:
Apple (lehdistötiedote)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.