Miljoona PlayStation 3:sta Pohjois-Amerikassa

Ilkka Ketola
9. tammikuuta, 2007 5:49

Sony on ilmoittanut, että yhtiö on kyennyt toimittamaan jo miljoonaa PlayStation 3 (PS3) -konsolia myyntiin Pohjois-Amerikassa. Konsoli tuli myyntiin 1,5 kuukautta sitten. Yhtiö ei kuitenkaan antanut todellisia myyntilukuja, mutta väitti perättömäksi huhuja, joiden mukaan kalliit konsolit olisivat jääneet pölyttymään hyllyihin.
Sonyn mukaan juuri PS3:n kova kysyntä mahdollisti miljoonan toimitetun konsolin rajapyykin saavuttamisen nopeammin kuin mihin edeltäneet PlayStationit pystyivät. Sonyn Pohjois-Amerikan divisioonan johtaja Jack Tretton kertoo, että yhtiö panosti rajusti vastatakseen PS3:n kysyntään. Yhtiö esimerkiksi rahtasi konsoleita lentokoneella, jotta niitä kyettäisiin toimittamaan tarpeeksi nopeaan tahtiin läpi joulusesongin.
Trettonin mukaan miljoonan lähetetyn konsolin rajan saavuttaminen ennätysnopeasti kertoo siitä, että konsolikansa on valmis siirtymään teräväpiirtoaikaan. Sonyn PS3 on varustettu Blu-ray-asemalla ja sisältää muutenkin uusista konsoleista tuoreinta teknologiaa. Edistyksellisyys näkyy myös laitteen hinnoittelussa, sillä 20 gigatavun kovalevyllä laite maksaa Yhdysvalloissa 499 dollaria ja 60 gigaisena 599 dollaria.
Euroopassa konsolia saadaan odottaa vielä maaliskuuhun asti. Suomessa laitteen hinnan arvioidaan olevan 550 euroa tai 650 euroa mallista riippuen.
Lähde:
GamesIndustry.biz

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.