Nokia mukaan ohuiden puhelimien markkinoille N76:lla

Ilkka Ketola
8. tammikuuta, 2007 9:11

Nokia esitteli tänään CES-messuilla N800:n lisäksi myös toisen uuden Nseries -tuotesarjan tulokkaan, jolla yritys pyrkii saamaan siivunsa ohuiden puhelinten markkinoista. Sulavalinjainen Nokia N76 on ohut läppäpuhelin, joka on N-sarjan puhelinten tyyliin ominaisuuksiltaan monipuolinen.
Nokia N76 -multimedialaite tarjoaa yhtiön mukaan "täydellisen yhdistelmän tyyliä ja sisältöä". Puhelin tarjoaa nättiin kuoriin puettuna kaikkea, mitä nykypuhelimilta odotetaan: video- ja valokuvausmahdollisuuden, verkkoyhteydet sekä musiikkisoittimen. Ohjelmistoalustana on tuttu S60, joka on käytössä lähes kaikissa Nokian edistyneissä malleissa.
Ulkomitoiltaan puhelin on 106.5 x 52 x 13.7 millimetriä, ja painoa on 115 grammaa. Laite tukee sekä WCDMA- että GSM-verkkoja (850/900/1800/1900 MHz). Sisäistä muistia laitteessa on 26 megatavua, ja ulkoisena muistina toimii microSD-kortit, joita tuetaan ainoastaan kahteen gigatavuun asti. Kapasiteettirajat voivat siis tulla valitettavan nopeasti vastaan, kun kyseessä on multimedialaitte, johon tallennetaan musiikkia, videoita ja kuvia.
Puhelimen suunnittelussa on huomiotu erityisesti käyttö musiikkisoittimena, sillä ulkokuoreen on lisätty erilliset musiikkinäppäimet. Käyttettäessä kahden gigatavun microSD-muistikorttia ja 128 kt/s AAC-koodausta mahtuu puhelimen muistiin noin 250 musiikkikappaletta. Ilahduttavasti laitteessa on 3,5 mm:n standardiliitäntä kuulokkeille, joten kuulokkeiden päivittäminen parempiin onnistuu ilman vaikeita adaptereita. Puhelin tukee Windows Media DRM -teknologiaa.
Kuvia räpsitään laitteen 2 megapikselin kameralla (1 600 x 1 200 pikseliä). Halutessaan kuvia voi käsitellä suoraan puhelimessa, mutta puhelimen mukana tulee ilmeisesti Adoben Photoshop Album Starter Edition -ohjelma, jolla kuvia voi muokata tietokoneella.
Laitteen 2,4 tuumainen näyttö toistaa 16 miljoonaa väriä, ja sovellukset osaavat käyttää näyttöä myös vaakatasossa. Esimerkiksi internettiä selaillessa näyttö toimii vaakatasossa. Vakioselaimena on yhtiön oma Nokia Web Browser, jonka Mini Map -sovelluksen sanotaan helpottavan selailua.
Nokia tuntuu panostaneen kovasti laitteen ulkonäön lisäksi sisällön saamiseen laitteeseen, mikä näkyy integroitumisena useisiin suosittuihin internet-palveluihin. Puhelimen selaimen kautta Amazon, Flickr ja monet muut internet-palvelut tarjoavat mahdollisuuden hakujen tekemiseen, ostoksilla käymiseen ja sisällön jakamiseen. Esimerkiksi juuri otetun kuvan siirtäminen Flickriin onnistuu Nokian mukaan helposti.
Lisäksi Nokia Mobile Search -palvelu auttaa paikantamaan lähiympäristön ravintolat, baarit, kaupat ja muut paikalliset palvelut. Halutun palvelun sijainti näytetään kartalta, ja puhelinyhteyden ottamisenkin pitäisi onnistua napin painalluksella. Download!-sovelluksella taas käyttäjä voi ladata puhelimeensa uusia palveluita, sovelluksia ja päivityksistä, joiden avullakäyttäjä voi muovata laitetta vastaamaan omia mieltymyksiään.
"Emme halunneet tinkiä Nokia Nseries -sarjan keskeisistä ominaisuuksista ja käyttäjien elämyksistä, kun suunnittelimme uutta multimediatietokonetta", sanoo johtaja Pekka Pohjakallio Nokian Multimedia-toimialaryhmästä. "Nokia Nseries -laitteiden käyttäjät ovat teknologian edelläkävijöitä. Tätä silmällä pitäen halusimme tarjota älykkään ja viihdyttävän multimedialaitteen, joka on samalla helppokäyttöinen ja mahdollisimman sirokokoinen."
Nokia N76 tulee myyntiin arviolta vuoden 2007 ensimmäisellä neljänneksellä. Verottoman myyntihinnan arvioidaan asettuvan 390 euroon. Laitteen tekniset ominaisuudet ovat nähtävissä osoitteessa http://europe.nokia.com/phones/n76.
Lisäys: Engadget pääsi sormeilemaan myös tätä nokialaista, ja sivuston mukaan laitteesta jäi positiivinen tuntuma. Kuvia löytyy täältä.
Lähde:
Nokia (lehdistötiedote)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.