LG julkaisi Blu-ray ja HD DVD -levyjä toistavan soittimen

Ilkka Ketola
8. tammikuuta, 2007 12:36

Elektroniikkavalmistaja LG esitteli luvatusti Las Vegasin CES-messuilla soittimen, joka toistaa sekä Blu-ray että HD DVD -levyjä, eli molempia kilpailevia teräväpiirtoformaatteja. "Super Multi Blue" -sloganilla lanseerattu soitin, BH100, tulee Yhdysvalloissa markkinoille vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana, ja hinnaksi arvioidaan 1 199 dollaria.
Soitin tukee täyttä 1080p-resoluutiota ja osaa toistaa Blu-ray-elokuvien BD-java-tekniikalla toteutettuja kehittyneitä elokuvan päälle heijastettavia valikoita. Lisäksi soittimen sisäänrakennettu skaalain osaa skaalata normaalit DVD-elokuvat 1080i-resoluutioon, joten vanhatkin DVD-elokuvat voivat näyttää paremmilta teräväpiirtonäytöltä katseltuna.
Soitin tukee videoformaateista ainakin MPEG-2:ta, VC-1:tä ja H.264:ää sekä audioformaateista MPEG1/2 audiota, Dolby Digitalia (normaali ja +), DTS:ää sekä DTS-HD:tä. Soittimessa on ainakin HDMI- ja komponentti-ulostuloliittimet.
LG:n soitin iskee Yhdysvalloissa makeaan markkinarakoon, kun epävarmuus kahden kisaavan formaatin välillä hämmentää kuluttajia. Teräväpiirtonäyttöjä hankkineet kuluttajat ovat innokkaita hankkimaan teräväpiirtotasoista sisältöä (kuten esimerkiksi Xbox 360:n latauspalvelun suosio vihjaa), mutta kalliin soittimen hankkiminen ei innosta, mikäli soitin on vaarassa jäädä hyödyttömäksi toisen formaatin vallatessa markkinat.
LG esitteli myös toisen luvatun uutuuden, tietokoneisiin tulevan GGW-H10N-aseman. GGW-H10N on niin ikään "Super Multi Blue", eli asema osaa toistaa sekä Blu-ray että HD DVD -levyjä. Lisäksi asemalla voi tallentaa jopa 50 gigatavua (dual-layer) Blu-ray-levyille, mikä vastaa LG:n mukaan noin 4,5 tuntia HD-tasoista videota.
Poltto on nopeutunut myös aiemmista soittimista ja tapahtuu nyt nelinkertaisella nopeudella. Nyt yksikerroksisen 25 gigaisen levyn poltto saadaan tehtyä noin 23-24 minuutissa, kun ennen operaatioon meni tuplasti kauemmin. GGW-H10N on myös hinnoiteltu 1 199 dollariin.
Lähteet:
LG. lehdistötiedote
LG, lehdistötiedote

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.