Toisen sukupolven Xbox 360 varustettu HDMI-liitännällä?

Kaarlo Räihä
6. tammikuuta, 2007 6:54

Ensimmäiset huhut Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolin uudesta versiosta ovat liikkuneet jo konsolin julkaisusta asti. Nyt huhut ovat saaneet lisää vettä myllyyn, kun internetiin on ilmaantunut kuvia ja tietoa uudesta Xbox 360 v2:sta, joka tunnetaan koodinimellä Zephyr. Konsolissa tulee olemaan nykyisten tietojen mukaan kolme suurta uudistusta. Ensimmäinen jo pitkään tiedossa ollut uudistus on uusi suoritin, joka toimii samalla kellotaajuudella kuin nykyisen Xbox 360:n vastaava, mutta pienempään valmistustekniikkaan siirtymisen myötä suorittimen lämmöntuottoa, valmistuskustannuksia ja virrankulutusta on saatu laskettua.
Toinen suurempi uudistus on HDMI-liitäntä, joka tulee löytymään vakiona uudesta konsolista ja tukee 1080p resoluutiota. Uuden liitännän ohella vanhat analogiset liitäntätavat tulevat säilymään konsolissa. HDMI:n ohella HDMI-DVI-adapterilla on myös mahdollista liittää konsoli DVI-liitännällä varustettuun näyttölaitteeseen. Digitaalisen liitännän ohella kuvan skaalauksesta vastaava ANA-piiri olisi konsolin uudessa versiossa päivitetty HANA-piiriksi, joka tukee myös digitaalisen videon skaalausta. Alla video uuden Xbox 360:n, HDMI-DVI-adapterin ja litteän näytön yhteistyöstä.

Viimeisen suurista uudistuksista on suurempi kiintolevy. Nykyinen 20 gigatavun kiintolevy on monen mielestä riittämätön, varsinkin jos käyttäjä ostaa televisiosarjoja Xbox Liven kautta. Uuden kiintolevyn kooksi on kaavailtu 120 gigatavua. Vielä ei tosin ole varmuutta tuleeko suurempi kiintolevy vakiona konsolin mukaan vai täytyykö se ostaa erikseen.
Uuden version julkaisuaikataulu ja hinnoittelu on toistaiseksi avoinna. Vielä ei ole myöskään varmaa tuleeko HDMI-liitäntä sekä edullisemman että kalliimman Xbox 360:n mukaan. Microsoft ei myönnä eikä kiellä konsolin uusia ominaisuuksia, sillä se ei kommentoi mitenkään internetissä liikkuvia huhuja, jotka liittyvät sen tuotteisiin.
Lähteet:
Engadget
Xbox-Scene.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.