Sirisevät iPod nanot ihmetyttävät omistajiaan

Ilkka Ketola
3. tammikuuta, 2007 10:01

Applen keskustelupalstoilla useat iPod nanon toisen sukupolven (2G) mallisen soittimen ostajat kertovat huomanneensa, että heidän soittimensa joko sirisee tai inisee korkeataajuisella äänellä. Soittimen kotelosta, ei kuulokkeista, kuuluva ääni ei vaikuta soittimen toimivuuteen millään lailla, ja on epäselvää kuinka todellisesta ongelmasta on kyse.
Sirinä ilmenee sekä kahden, neljän että kahdeksan gigatavun soittimissa. Jotkut käyttäjistä kertovat havainneensa ongelman heti, kun ovat ottaneet juuri ostamansa soittimen käyttöön. Useimmat taas kertovat havainneensa sirinän vasta sitten, kun kiinnittivät asiaan huomiota keskustelun luettuaan.
AfterDawn testasi kahden gigatavun mallia iPod nanosta, ja korkeataajuksinen sirinä todellakin oli havaittavissa. Soitin pitää tosin laittaa todella lähelle korvaa (käytännössä lähes kiinni korvalehteen), jotta sirinän kuulisi. Samaan havaintoon päätyi myös asiaa tutkinut Engadget. Koska soitinta ei yleensä teipata kiinni korvaan, ei ääni varmasti pääse häiritsemään normaalikäytössä.
Ongelman tasoa havainnollistaa myös YouTubesta löytyvä videopätkä.
Koska sirinää ei ole ilmeisesti esiintynyt vanhemman mallisessa iPodissa, on sen aiheuttaja todennäköisesti jokin uusi komponentti. Todennäköisesti aiheuttaja on LCD-näyttö, sillä näyttöjen tiedetään aiheuttaneen sirinää muissa laitteissa.
Mikäli kyseessä on todellinen ongelma, joka vaikuttaa soittimen kestoikään tai käyttöön, on Applelta odotettavissa lausunto pikaisesti. Yhtiö on aiemmin reagoinut ilmenneisiin tuotevikoihin suhteellisen nopeasti.
Lähde:
Engadget

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.