Assemblyt nyt kahdesti vuodessa

Kaarlo Räihä
2. tammikuuta, 2007 19:33

Suosittu Assembly-tietokonefestivaali laajenee kahdeksi erilliseksi tapahtumaksi. Jatkossa ASSEMBLY Summer nimellä tunnetaan vanha ja tuttu Assembly-tapahtuma, jota on järjestetty jo viisitoista vuotta. Uutena tulokkaana on ASSEMBLY Winter, jossa kesäisemmästä kaimasta poiketen keskitytään ainoastaan pelaamiseen. ASSEMBLY Winterin tapahtumapaikkana toimii Tampereen Pirkkahalli ja tänä vuonna tapahtuma on 27.-29. huhtikuuta. Jatkossa ASSEMBLY Winter on tarkoitus järjestää helmikuun lopussa.
Päätöstä toisen Assemblyn järjestämisestä pelkästään pelaajille perustellaan mm. ASSEMBLY Summerin täyteen ahdetulla aikataululla, jonka takia mielenkiintoisia tapahtumia joudutaan järjestämään ajanpuutteen vuoksi päällekkäin sekä pelaamisen suosion rajulla kasvamisella. Uudessa tapahtumassa pelataan PC:llä ja pelikonsoleilla, niin ajanvietteenä, harrastuksena kuin kilpailulajina. Isoimmista kilpailuista on tällä hetkellä mainittu Electronic Arts Finlandin järjestämä Battlefield 2142 Whoop Ass Challenge -kilpailu, jossa voittajajoukkueelle on luvassa 10 000 euroa. Kokonaisuudessaan pelikilpailussa jaetaan palkintoja yli 20 000 euron edestä.
Ensimmäisellä kerralla paikalle odotetaan yli 1 000 henkeä ja tietokonepaikalla varustettu lippu kustantaa 50 euroa. Tietokonepaikattoman lipun hinta on 25 euroa. Pelien ohella tapahtuman yhteydessä järjestetään tuttuun tyyliin muutakin ohjelmaa kuten konsertteja ja esitellään uusia laitteita ja ohjelmia, myös tutut urheilukilpailut ovat mukana.
Lähteet:
Digitoday
Assembly.org

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.