AACS-kopiosuojaus kierretty?

Kaarlo Räihä
28. joulukuuta, 2006 6:59

Blu-ray ja HD DVD -elokuvissa käytettävä AACS-kopiosuojaus on saattanut kokea kolauksen sillä muslix64 nimimerkillä Doom9-foorumille kirjoitteleva henkilö on julkaissut ohjelman, jolla AACS-kopiosuojauksen voi poistaa ainakin HD DVD -elokuvista. Ohjelmalla yksinään ei vielä tee mitään ilman salausavaimia, mutta muslix64:n julkaisi myös YouTube-videon, jossa hän purkaa Full Metal Jacket -elokuvan kopiosuojauksen ja toistaa levyltä löytyvän trailerin PowerDVD:llä. muslix64:n ei paljasta kuinka hän sai salausavaimet ulos, mutta on todennäköistä että hän kaappasi salausavaimet PowerDVD:ltä samaan aikaan kun PowerDVD toisti HD DVD -elokuvaa.
muslix64:n aikoo julkaista uuden version ohjelmastaan tammikuun toinen päivä. Uuden version julkaisun myötä muslix64 myös toivottavasti selittää miten hän sai salausavaimet haltuunsa. Jos aukko on PowerDVD-ohjelmassa on sen käyttö tulevaisuudessa mahdollista estää poistamalla kyseinen PowerDVD-ohjelman versio sallittujen toisto-ohjelmien listalta, joka löytyy kaupallisista Blu-ray ja HD DVD -elokuvista. Tämä ei kuitenkaan estä kopioimasta nykyisiä markkinoilla jo olevia elokuvia, joten ensimmäiset luvattomat kopiot HD DVD -elokuvista saattavat olla pian P2P-verkoissa.
PC-ympäristössä Blu-ray ja HD DVD -elokuvien toistaminen onkin todellinen päänsärky elokuvastudioille, sillä PC:n avoimuus tekee erilaisten kopiosuojausten kiertämisestä ja murtamisesta osaavissa käsissä todella helppoa. PC-ympäristössä on myös pakko tukea Blu-ray ja HD DVD -elokuvien toistamista, sillä tulevaisuudessa erilaisten PC-pohjaisten mediakeskusten määrä tulee kasvamaan huomattavasti ja PC:n sivuuttaminen kokonaan kadottaisi myös osan markkinoista ja vähentäisi myös huomattavasti Blu-ray ja HD DVD -asemien myyntiä.
Lähteet:
Doom9
Engadget

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.