Modatulla firmwarella kaikki PlayStationin pelit PSP:lle

Kaarlo Räihä
25. joulukuuta, 2006 16:07

Useista PSP:n modauksista tuttu Dark_AleX on tiputtanut todellisen pommin joulun kunniaksi ja julkaissut 3.02 OE-B firmwaren PSP:lle, jolla onnistuu kaikkien PlayStation-pelien pelaaminen PSP:llä. Pelaajien ei siis tarvitse ostaa pelejä uudelleen Sonyn omasta palvelusta ja omistaa PlayStation 3-pelikonsolia, että he voisivat ladata pelit itselleen vaan pelaajat voivat käyttää omia PlayStation pelejä. Peleistä täytyy aluksi tehdä image eli levykuva, joka sitten muunnetaan popstation-ohjelmalla sopivaan muotoon ja siirretään sitten muistikortille. Tämä mahdollistaa myös varmuuskopioitujen ja internetistä ladattujen PlayStation-pelien pelaamisen.
Aivan kaikki pelit eivät kuitenkaan ole pelattavissa sillä esim. tanssimattojen tai EyeToyn liittäminen PSP:hen ei luonnollisesti onnistu, eikä PSP sisällä kuin yhden analogisen tatin, joka vaikeuttaa joidenkin pelien pelaamista tai tekee siitä mahdotonta. PSP:n nykyinen PlayStation-emulaattori ei myöskään toimi aivan kaikkien pelien kanssa ja tällä hetkellä pelien NTSC-versiot toimivat paremmin kuin vastaavaat PAL-versiot. Sony kuitenkin tulee korjaamaan tämän epäkohdan toivottavasti siinä vaiheessa kun PlayStation 3 tulee myyntiin Eurooppaan ja PSP:n pelit tulevat ostettavaksi PlayStation 3:n verkkopalveluun.
AfterDawnin keskustelualueilta löytyy myös oma PSP-alue, jossa voi keskustella esimerkiksi siitä mitkä PlayStationin pelit eivät toimi PSP:llä.
Lähteet:
PSP Updates
PSP Updates

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.