Levy-yhtiöt vaativat AllofMP3.comilta 1.65 biljoonaa dollaria

Kaarlo Räihä
23. joulukuuta, 2006 15:36

AllofMP3.comin oikeuteen haastaneet levy-yhtiöt hakevat yhteensä 1.65 biljoonan (1 650 000 000 000) dollarin korvauksia venäläiseltä Mediaservicesiltä. Korvausvaatimuksen perusteena on 11 miljoonaa tekijänoikeusrikkomusta, joista jokaisesta vaaditaan 150 000 dollarin korvauksia.
Näin suurta summaa ei todennäköisesti kuitenkaan määrätä maksettavaksi vaikka Mediaservices todettaisiin syylliseksi. Korvauksien maksaminen voi kuitenkin olla hankalaa vaikka korvaussumma olisi vain yksi miljoonasosa vaaditusta sillä AllofMP3.comin erittäin alhainen hintataso pitää myös yrityksen tulot pieninä, joten noin 2-4 dollarin hintaisista levyjä saisi myydä useamman kappaleen kattaakseen pelkästään korvausvaatimuksen.
Korvausvaatimus on myös reilusti isompi kuin koko RIAA:n vuosittainen myynti, joka pyörii noin 14 miljardin dollarin luokassa, joten monien mielestä korvausvaatimukset ovat vähintäänkin kohtuuttomat. Mediaservices ei ole toistaiseksi kommentoinut syytöksiä ja korvaussummaa mitenkään vaan AllofMP3.com on keskittynyt lähinnä joulun alennusmyyntiin. Asian puinti jatkunee kuitenkin viimeistään vuodenvaihteen jälkeen.
Lähteet:
Piraattiliitto
New York Times

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.