Levy-yhtiöt haastavat AllofMP3.comin oikeuteen

Kaarlo Räihä
21. joulukuuta, 2006 12:23

Arista Records LLC, Warner Bros. Records Inc., Capitol Records Inc. ja UMG Recordings Inc. ovat haastaneet venäläisen AllofMP3.comin oikeuteen. Haaste jätettiin New Yorkissa ja siinä syytetään AllofMP3.comia musiikkikappaleiden myynnistä ilman lupaa. Levy-yhtiöiden mukaan Mediaservices, joka omistaa AllofMP3.com ja allTunes.com sivustot on myynyt miljoonia kappaleita sivustojen kautta, eivätkä levy-yhtiöt tai artistit ole saaneet penniäkään näistä rahoista. "Syytetyn koko liiketoiminta perustuu ainoastaan tekijänoikeuksien rikkomiseen" ote haasteesta.
Levy-yhtiöt koittavat saada koko palvelua suljetuksi ja samalla saada korvauksia jo myydyistä kappaleista. Oikeusjuttu ei kuitenkaan ole aivan mutkaton sillä AllofMP3.com toimii virallisesti vain Venäjällä ja paikallisten lakien mukaan AllofMP3.comin toiminta on ollut toistaiseksi laillista. AllofMP3.com on maksanut Venäjällä paikallisille tahoille tarvittavat korvaukset ja lisenssimaksut musiikin myymisestä. Levy-yhtiöiden mukaan venäläisillä organisaatioilla ei kuitenkaan ole oikeutta kerätä näitä rahoja tai antaa oikeuksia kappaleiden myyntiin.
AllofMP3.com on ollut koko vuoden ankarassa vastatuulessa sillä sen kimpussa ovat olleet niin Iso-Britannian levyteollisuus, Visa sekä Mastercard ja AllofMP3.com on ollut myös pelinappulana Venäjän WTO-jäsenyydessä. Myöskään Venäjän uudistunut tekijänoikeuslaki ei helpottanut AllofMP3.comin tilannetta. Jos levy-yhtiöiden haaste pitää oikeudessa on AllofMP3.comin tilanne todella heikko, sillä se tuskin pystyy puolustamaan toimintansa laillisuutta yhdysvaltalaisessa oikeudessa ja oikeustappion myötä tulevat korvaussummat tulevat todennäköisesti olemaan erittäin suuret.
Lähteet:
Excite News
PC Pro

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.