EliteTorrentsin ylläpitäjä linnaan

Ilkka Ketola
21. joulukuuta, 2006 2:37

BitTorrent-sivusto EliteTorrentsin ylläpitäjä Scott McCausland on tuomittu viideksi kuukaudeksi vankilaan ja tämän jälkeen viideksi kuukaudeksi kotiarestiin tekijänoikeusrikoksesta. Pennsylvaniassa asuva ja 24-vuotias McCausland on kolmas EliteTorrentsin ylläpitäjä, jolle on luettu tuomio sivuston sulkemisen jälkeen. Lokakuussa Grant T. Stanley, 23, sai vastaavan tuomion.
FBI ratsasi ja sulki EliteTorrentsin osana D-Elite-operaatiota 25. toukokuuta 2005. Elokuvateollisuuden etujärjestö Motion Picture Association of America (MPAA) oli vahvasti mukana operaation valmisteluissa.
Syyttäjän lausunnossa kerrotaan, että Elite Torrentsilla oli yli 133 000 jäsentä ja sivuston kautta ohjattiin yli kaksi miljoonaa laitonta elokuvan, ohjelman, musiikkitiedoston ja pelin kopiota. Vertaisverkon tarjonta oli käytännössä rajaton, ja tarjolla oli myös vielä kauppoihin ehtimätöntä materiaalia.
Tuomion tapauksessa luki tuomari Sean J. McLaughlin. Ennen tuomion lukemista hän totesi, etteivät internetpiratismin osalliset ole nykypäivän robinhoodeja, vaan tavallisia rikollisia, joiden ainoa motiivi on saada jotain ilmaiseksi.
Lähde:
p2pnet

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.