Rocktähdet haastavat verkkokaupan oikeuteen

Ilkka Ketola
19. joulukuuta, 2006 6:34

Joukko suuren luokan rocktähtiä on yhdessä haastanut oikeuteen Wolfgang's Vault-sivuston ylläpitäjän, jonka sivusto kauppaa promoottori Bill Grahamin 30 vuoden aikana keräämiä ainutlaatuisia konserttitaltiointeja sekä t-paitoja, kuvia ja muita muistoesineitä, kuten konserttilippuja ja -julisteita.
Haasteessa ovat mukana muun muassa Grateful Dead Productions, Carlos Santana sekä Led Zeppelinin ja The Doorsin jäseniä. Haastajien mukaan sivuston ylläpitäjällä, William Saganilla, ei yksinkertaisesti ole oikeuksia konserttitaltiointien kauppaamiseen.
Rockkonserttien promootion kehittäjänä ansioitunut Bill Graham menehtyi helikopterionnettomuudessa vuonna 1991. Tämän jälkeen hänen yrityksensä myytiin SFX Promotionsille, jonka taas Clear Channel -niminen yhtiö osti vuonna 2000.
Aiemmin terveydenhuoltoalalla toiminut liikemies William Sagan kuuli lähes sattumalta, että Grahamin kokoelma on tulossa myyntiin. Sagan oli havainnut musiikkialan murroksen, ja halusi lähteä mukaan alalle. Niinpä hän päätyi ostamaan Grahamin kokoelman noin 5-6 miljoonalla dollarilla vuonna 2001.
Wolfgang's Vaultilta ei ole vielä saatu kommenttia asiaan. Verkkokaupan kokoelmaa pidetään yhtenä merkittävimmistä rocktaltiointien ja -muistoesineiden kokoelmana koko alalla.
Lähteet:
News.com
News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.