Skypen kehittäjien netti-TV valmis ensi vuonna

Ilkka Ketola
18. joulukuuta, 2006 11:20

Skypen kehittäjinä maineeseen ponnahtaneet Janus Friis ja Niklas Zennström lupaavat heidän oman laajakaistatelevisionsa olevan valmis markkinoille jo ensi vuonna. Venice Project -työnimellä kulkevaa palvelua testataan jo 6000 käyttäjän voimin.
Friis ja Zennström myivät nettipuhelut massalla läpilyöneen Skypen eBaylle vuoden 2005 syksyllä. Kauppasumma oli hulpeat 2,6 miljardia dollaria, ja Friis ja Zennström sijoittivat osan tuosta summasta nettivideopalvelunsa kehittämiseen.
Friis kertoi maanantaina Financial Timesille, että P2P-tekniikkaa hyödyntävä palvelu kykenee palvelemaan kymmeniä miljoonia käyttäjiä samanaikaisesti. Samalla se täyttää myös sisällöntuottajien ja oikeuksienhaltijoiden turvallisuusvaatimukset.
Tarkkaa teknistä tietoa palvelun ominaisuuksista ei ole vielä saatavilla, mutta Financial Timesin mukaan videot ovat korkealaatuista kokoruudun materiaalia. Aiemmin Friis on kertonut, että palvelu tulee olemaan käyttäjille ilmainen, kunhan heillä on laajakaistaliittymä käytettävissään.
Lisää tietoutta Venice Projectista löytyy mm. projektin kotisivuilta.
Lähde:
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.