CBS Records tekee paluun

Kaarlo Räihä
18. joulukuuta, 2006 8:48

Mediayhtiö CBS luo CBS Records levy-yhtiön uudelleen. Tarkoitus ei kuitenkaan ole muistella menneitä vaan uuden levy-yhtiön avulla CBS koettaa laskea televisio-ohjelmien tuotantokustannuksia musiikin osalta käyttämällä oman levy-yhtiönsä musiikkia ohjelmissa ja samalla CBS tuo artistien musiikkia ja musiikkivideoita saataville iTunesiin. "CBS on yksi suurimmista ja voimakkaimmista viihdealan yrityksistä, joten on luonnollista että laajennamme toimintaamme myös musiikin parissa" totesi CBS:n toimitusjohtaja Leslie Moonves. "Koska yhä useampi kuluttaja lataa haluamaansa musiikkia täytyy myös meidän tarjota valikoimaamme kuluttajille tämän uuden levy-yhtiön avulla" jatkoi Moonves.
CBS myi aikaisemman CBS Recordsin Sonylle vuonna 1988 noin 2 miljardin dollarin hintaan. CBS Recordsin hyvin myyneisiin levyihin kuuluivat mm. Michael Jacksonin Thriller-albumi ja The Eaglesin Their Greatest Hits-albumi. Myös Hanoi Rocksilla oli aikanaan levityssopimus CBS Recordsin kanssa. Nyt toiminta alkaa kuitenkin aivan puhtaalta pöydältä, sillä uudella CBS Recordsilla ei ole oikeuksia vanhoihin albumeihin.
CBS Recordsin tavoite on haalia artisteja, joilla ei vielä ole levysopimusta ja jotka tekevät itse musiikkinsa. CBS Records on tehnyt jo kolme levysopimusta. P.J. Olsson, rock-yhtye Señor Happy sekä Will Dailey julkaisevat albuminsa CBS Recordsin kautta ja Daileyn musiikkia on kuultu myös CBS:n Jericho TV-sarjassa. CBS Recordsin artisteja tullaan myös suurella todennäköisyydellä promotoimaan CBS:n suosituissa TV-sarjoissa kuten CSI ja Numb3rs (Num3rot).
Lähteet:
Reuters
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.