Pirate Bay estää Perspektiven asiakkaiden pääsyn sivuilleen

Kaarlo Räihä
13. joulukuuta, 2006 5:19

Ruotsalaisen internet-operaattori Perspektiven päätös estää asiakkaidensa pääsy allofmp3.com -sivustolle on nähtävästi suututtanut myös The Pirate Bayn, joka puolestaan päätti estää Perspektiven asiakkaiden pääsyn thepiratebay.org -sivustolle.
"Yhtenä Ruotsin suurimmista web-sivustoista emme voi vain istua hiljaa ja katsella kuinka meiltä viedään meidän perusoikeuksia. Jos haluamme luoda hyvän ja toimivan yhteisön internetiin meidän täytyy nousta esiin ja näyttää rohkeutemme. Pitkällisen harkinnan jälkeen olemme päätyneet estämään kyseisen internet-operaattorin asiakkaiden pääsyn sivuillemme, johtuen heidän ratkaisuistaan. Tämä kyseinen internet-operaattori (Perspektiv Bredband) on tehnyt erittäin ristiriitaisen ratkaisun taipumalla mediayhtiöiden painostuksen alla estämään asiakkaidensa oikeutta vapaaseen tietoon. Tämä on meidän mielestämme verrattavissa sensuuriin. Heillä (Perspektiv Bredband) on tietenkin täysi oikeus estää asiakkaidensa pääsy mille tahansa sivustolle, mutta heidän asiakkaillaan on myös täysi oikeus vaihtaa internet-operaattoriaan sellaiseen, joka ei estä pääsyä näille sivustoille." ote The Pirate Bayn julkaisemasta tiedotteesta.
Tämän lisäksi The Pirate Bay suosittelee ilmaisemaan mielipiteensä Perspektiv Bredbandin asiakastukeen ja The Pirate Bay pyytää myös muita sivustoja liittymään mukaan kampanjaan. Piraattipuolue tarjoaa muille sivustoille PHP-skriptiä, jonka avulla Perspektiven asiakkaiden pääsyn estäminen sivulle onnistuu kohtuullisen vaivattomasti ja samalla Piraattipuolue pyytää kampanjaan liittyviä sivustoja ilmoittautumaan Piraattipuolueelle.
Lähde:
Programatic

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.