Wiin ohjainta epäillään patenttirikkomuksesta USA:ssa

Ilkka Ketola
11. joulukuuta, 2006 16:59

Nintendon uuden Wii-konsolin persoonallinen liikkeeseen reagoiva ohjain on saanut paljon kehuja ja huomiota. Nyt ohjain on ensimmäistä kertaa myös epäiltynä patenttirikkomuksesta, luonnollisesti Yhdysvalloissa.
Nintendon on haastanut oikeuteen patenttirikkomuksesta Los Angelesissa toimiva Interlink Electronics. Yhtiön erikoisalaa ovat juuri kaukosäätimet. Yhtiön mukaan Nintendon Wiimoteksi ristitty säädin rikkoo patenttia numero U.S. 6850221, ja että tämän vuoksi yhtiö menettää tuloja ja rojaltimaksuja.
Sinänsä ei ole suurikaan yllätys, että Yhdysvalloissa Wiin ohjaimen teknisistä ratkaisuista väännetään kättä oikeudessa. Toimitapa on maassa enemmän sääntö kuin poikkeus, ja lisää vastaavia tapauksia voi hyvinkin olla tulossa. Yhdysvalloissa patentit myönnetään ns. "first to invent" -periaatteen mukaan, jolloin patentin saa ensimmäisenä ratkaisun kehittänyt taho. Muissa länsimaissa, kuten Japanissa ja Suomessa, on käytössä "first to file" -järjestelmä, jossa patentti myönnetään sitä ensimmäisenä hakeneelle.
Lähde:
News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.