Tekijänoikeuskiista uhkaa lykätä Ylen mobiili-TV:n vuoteen 2008

Ilkka Ketola
11. joulukuuta, 2006 15:45

TV-kanavat ja tekijänoikeusjärjestöt eivät ole vieläkään päässeet yksimielisyyteen mobiilitelevision tekijänoikeusmaksuista. Neuvotteluiden viivästyminen voi Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungnerin mukaan johtaa siihen, että Ylen lähetysten aloittaminen voi venyä vuoteen 2008 asti, kertoo Tietokone.
Jo aiemmin on kuitenkin tullut ilmi, että keskusteluyhteys Ylen ja tekijänoikeusjärjestöjen välillä on
yhä olemassa. Yleisradion hallintojohtaja Jussi Tunturi kertoi aiemmin Tietokone-lehdelle, että toiveissa on päästä aloittamaan jo ensi vuoden alusta.
Kiistan aiheena ovat tekijänoikeusmaksut. Tekijänoikeusjärjestöjen mielestä mobiilitelevisioiden DVB-H-lähetykset ovat kokonaan uutta lähetystoimintaa, joka tavoittaa uuden yleisön. Siksi siitä kuuluisi myös maksaa erilliset korvaukset.
Yleisradio taas katsoo, ettei se saa mobiili-TV:stä uusia tuloja, koska se ei ole lähdössä mukaan maksullisiin paketteihin, vaan DVB-H-lähetykset ovat rinnakkaisia nykyisten tv-lupamaksun alaisten lähetysten kanssa. "Mikäli ei synny uutta liiketoimintaa, pitäisi mennä samalla hinnalla", Tunturi sanoi.
MTV3 ja Nelonen eivät ole myöskään vielä vahvistaneet mobiili-TV-lähetysten aloitusajankohtaa, mutta nekin ovat edellyttäneet sovun syntymistä tekijänoikeusmaksuista. Samoin PlusTV miettii vielä, millainen sen tarjonta tulee mobiiliverkossa olemaan.
Lähde:
Tietokone

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.