Wii nokitti PlayStation 3:n Yhdysvalloissa

Ilkka Ketola
10. joulukuuta, 2006 18:35

Nintendon uusi Wii-konsoli on käynyt Yhdysvalloissa kaupaksi tuplasti Sonyn PlayStation 3:a paremmin. Molemmat konsolit ovat olleet Yhdysvalloissa markkinoilla noin kuukauden ja haastavat jo lähes vuoden myynnissä olleen Microsoftin Xbox 360 -konsolin.
Perjantaina julkaistuista Yhdysvaltoja koskevista myyntiluvuista ilmenee, että Nintendo myi marraskuussa Wii-konsoliaan 476 140 kappaletta. Sonyn PS3:n myynti taas jäi 196 580 kappaleeseen. Saman kuun aikana jo pitempään myynnissä ollutta Xbox 360:tä myytiin hieman reilummin, yhteensä 511 300 kappaletta. Wii ja PS3 tosin tulivat myyntiin vasta kuun puolivälin tienoilla.
Sonyn laite on markkinoilla olevista konsoleista kallein, ja sen hinta pyörii noin 600 dollarin (ja euron) kieppeillä. Microsoftin Xbox 360 asettuu hinnallaan välimaastoon, ja lähtee kaupasta kotiin noin 400 dollaria vastaan. Selvästi edullisin on 250 dollaria maksava Wii, joka on myös liikkeeseen reagoivan ohjaimensa ansiosta leimautumassa laitteista persoonallisimmaksi.
Wii tuli ryminällä (tai heilahtaen) myyntiin myös Euroopassa viime perjantaina, ja edullisesti hinnoitellut laitteet menivät ripeästi kaupaksi. PS3 sen sijaan kärsii tuotannollisista ongelmista, ja Suomi saa odottaa konsolia yhdessä muun Euroopan kanssa aina ensi vuoteen.
Lähde:
Fin 24

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.