BitTorrent ja µTorrent yhdistyvät, Kazaa oikeuteen

Kaarlo Räihä
8. joulukuuta, 2006 5:15

Suositut P2P-ohjelmat BitTorrent ja µTorrent siirtyvät samaan leiriin kun BitTorrent Inc ilmoitti hankkineensa µTorrent AB:n omistukseensa. Bram Cohen ja Ludvig (Ludde) Strigeus julkaisivat yhteisen tiedotteen asiasta ja ainakaan µTorrentin käyttäjät eivät ole olleet kovin mielissään yhdistymisestä.
"BitTorrent on hankkinut µTorrentin omistukseensa sen loistavan toiminnallisuuden ja yhteisönsä takia. Yhdistämällä µTorrentin tehokkaan toteutuksen ja käyttöliittymän sekä BitTorrentin asiantuntemukseen verkkoprotokollista voimme tarjota käyttäjille parhaan mahdollisen BitTorrent-ohjelman." Uuden BitTorrent-ohjelman lisäksi µTorrentin pohjalta tehdään BitTorrent-ohjelmat myös sulautetuille järjestelmille, kuten TV:eille ja matkapuhelimille. Hankinnan kauppasummaa ei ole mainittu julkisesti.
Kazaan oikeusrumba ei ota päättyäkseen. Yhdysvaltalainen Catherine Lewan on haastanut Kazaan oikeuteen, koska ohjelman käytön takia RIAA haastoi Lewan oikeuteen ja Lewan joutui maksamaan RIAA:lle korvauksia. Lewan syyttää Kazaata mm. harhaanjohtavasta markkinoinnista (Kazaa mainosti täysin ilmaisia latauksia), ohjelman puutteellisista ilmoituksista (Kazaa-ohjelma ei kerro käyttäjälle että jaetun kansion sisältö on kaikkien Kazaata käyttävien saatavilla) sekä Spywaren asentamisesta käyttäjän tietokoneelle. Jos Lewan voittaa oikeusjutun saattaa se aiheuttaa suuren määrän ongelmia P2P-ohjelmien valmistajille Yhdysvalloissa, sillä suurin osa RIAA:n ja MPAA:n oikeuteen haastamista kuluttajista on ladannut mediatiedostonsa P2P-ohjelmilla ja näin ollen myös he olisivat oikeutettuja korvauksiin.
Lähteet:
Slyck
Recording Industry vs The People

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.