Varo lentävää Wii-ohjainta

Ilkka Ketola
7. joulukuuta, 2006 10:52

Nintendon uutuuskonsoli Wiin erikoislaatuinen liikkeisiin reagoiva ohjain on innostanut pelaajia heiluttamaan käsiään niin rivakasti, että käsistä karanneet ohjaimet ovat aiheuttaneet vahinkoja kodeissa. Nintendo onkin julkaissut varo-ohjeet Wiin käyttäjille onnettomuuksien välttämiseksi.
Pelaajia neuvotaan käyttämään konsolin mukana tulevaa ranneketta, joka kiinnittää ohjaimen käteen. Lisäksi kämmenet opastetaan pitämään kuivina ja ennenkaikkea ote kapulasta lujana. Nintendon laatima ohjeistus on nähtävillä esimerkiksi täällä.
Ohjeille on ilmennyt tarvetta, kun Xbox 360:tä ja PlayStation 3:a edullisempana vaihtoehtona markkinoitu Wii on aiheuttanut omistajilleen yllättäviä kustannuksia, kun käsistä livennyt kapula on täräyttänyt television, lampun tai muun olohuoneen kalusteen rikki. Kiinnikerannekkeestakaan ei aina ole ollut apua, sillä useat pelaajat kertovat rannakkeen napsahtaneen poikki pelin tuoksinnassa.
Lentävien kapuloiden kanssa taistelleet ovat löytäneet toisensa perustamallaan Wiihaveaproblem.com-sivustolla, jossa listataan Wiin pelaamisesta aiheutuneita tuhoja. Tähän mennessä vahinkolistalla on 14 katkennutta ranneketta, 8 rikkoutunutta televisioita, 2 Wiitä, 2 kannettavaa, seinä, ikkuna, PDA-laite, TV-pöytä, ohjain, kattotuuletin, juomalasi sekä yhdet stereot.
Wii julkaistaan Euroopassa ja Suomessa 8. joulukuuta, ja sen suositushinta on 269,90 euroa. Wii-pelilaitepakettiin sisältyy Wii-pelilaite, langaton Wii-ohjain, Wii-apuohjain, Wii Sports - urheilupelikokoelma, ohjaimen tunnistin, virtalähde sekä komposiittikaapeli TV-liitäntää varten. Wii Play -pelikokoelman (sis. extraohjaimen) suositushinta on 59,90 euroa.
Mikäli mieli tekee valmistautua Wiin oikeaoppiseen ja turvalliseen käyttämiseen ennakkoon, Nintendon laatimat turvaohjeet voivat tulla tarpeeseen.
Lähde:
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.