Google ja BSkyB yhteistyöhön

Kaarlo Räihä
7. joulukuuta, 2006 6:59

Hakujätti Google ja Iso-Britannian suosituinta digitaalista-maksutelevisiota tarjoava BSkyB ovat päässeet sopimukseen Googlen sisällön käytössä BSkyB:n palveluissa. Googlen mainoksien tarjoamisen ohella BSkyB:n laajakaista-asiakkaat saavat oman Google Videoon pohjautuvan videoportaalin, jonne he voivat laittaa omia videoitaan muiden katseltavaksi, portaali tulee toimimaan myös matkapuhelimilla. Lisäksi BSkyB:n asiakkaat saavat käyttöönsä muokatun version suositusta Gmail-sähköpostipalvelusta ja tulevaisuudessa yritykset koettavat tarjota VOIP-palvelua BSkyB:n asiakkaille.
Googlen johtaja Eric Schmidt ilmoitti Lontoossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa että yhteistyö on jatkumoa YouTuben ostamiselle. Sopimus ei ole yksinoikeudella ja Google koettaakin saada muitakin brittiläisiä yrityksiä kelkkaansa. "Haluamme olla varmoja että tämä toimii ennen kuin laajennamme tätä toimintaa myös muihin maihin" kommentoi Schmidt Googlen tulevaisuutta.
Yritykset tutkivat myös mahdollisuutta laajentaa Googlen mainontaa televisioon ja matkapuhelimiin. Yhdysvalloissa Googlen mainoksia löytyy niin aikakauslehdistä kuin radiostakin. Todennäköisesti digivastaanottimilla aletaan tarkkailla ihmisten katselutottumuksia, jonka avulla mainonta voidaan kohdentaa tarkemmin. Mobiilipuolella Yahoo on Googlea edellä sillä ensi vuoden alusta alkaen Vodafonen matkapuhelinasiakkaat briteissä voivat saada erilaisia alennuksia katsomalla Yahoon tarjoamia mainoksia matkapuhelimellaan.
Lähteet:
Times Online
Guardian Unlimited Business

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.