Elokuvia videokameralla nauhoittanut seitsemän vuoden vankeusrangaistukseen

Kaarlo Räihä
4. joulukuuta, 2006 8:38

Yhdysvaltalainen Johnny Ray Gasca on tuomittu seitsemän vuoden vankeusrangaistukseen mm. elokuvien nauhoittamisesta videokameralla elokuvateatterissa ja oikeudenkäynnin pakoilusta. "Piraattiprinssi" lempinimellä tunnettu Gasca tienasi yli neljä tuhatta dollaria viikossa myymällä luvattomia kopioita elokuvista. Gascaa vastaan nostetut syytteet koskivat Anger Management, 8 Mile ja The Core (Ytimessä) elokuvien luvatonta kopiointia, joka tapahtui vuosien 2002 ja 2003 aikana. Syyttäjä haki alun perin kymmenen vuoden vankeusrangaistusta Gascalle.
"Gascan saamat syytteet ja tuomio näyttävät kuinka vakavia hänen rikkomuksensa olivat ja erityisesti sen että tekijänoikeusrikkomukset ovat vakava asia" sanoi Elena Duarte, joka toimii Los Angelisin digitaali- ja tekijänoikeusasioiden yleisenä syyttäjänä. "Olemme tyytyväisiä että oikeus rankaisi Gascaa hänen rikoksistaan sopivalla tuomiolla" totesi MPAA:n johtaja Dan Glickman.
Syyttäjän mielestä Gasca aiheutti erityisen suuria ongelmia tekemällä hyvälaatuisia kopioita elokuvista myyntiä ja internetlevitystä varten, asia johon syyttäjän mielestä monet muut eivät pysty. Gascalla olikin käytössää tavallista paremmat laitteet mm. kauko-ohjattava videokamera ja erillinen tarkkailumonitori. Gascan kohtaloksi muodostui hänen päiväkirjansa, jossa hän kertoi erittäin yksityiskohtaisesti toiminnastaan. Päiväkirjassaan Gasca mm. kehuu kuinka naiset pitävät hänestä enemmän, koska hänellä on elokuvia, joita ei ole vielä elokuvateattereissa.
Gascan haaveisiin kuului päästä mukaan elokuvabisnekseen ja ohjata elokuvia. Tämän lisäksi Gasca olisi halunnut tavata Miramaxin perustajan Harvey Weinsteinin. Gasca sanoi itse olevansa syytön rikoksiin ja sanoo vain keräävänsä vanhoja kung fu -elokuvia.
Lähde:
Los Angeles Times
Sign On San Diego

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.