PS3 varmuuskopioiden pelaaminen pian mahdollista

Kaarlo Räihä
3. joulukuuta, 2006 12:41

Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin pelien varmuuskopiointi ja pelaaminen kiintolevyltä saattaa olla pian mahdollista.
Pelikonsolien erilaisista modaamisen tarkoitetuista tarvikkeista tuttu Team Xecuter on valottanut uutta koodinimellä Hyperdrive kulkevaa laitetta. Se avulla PS3:n voi liittää tavallisen 3.5" SATA-kiintolevyn konsolin ulkopuolelle, IDE-levyjen tuki on myös työn alla. Hyperdriven avulla käyttäjä voi valita haluaako hän käyttää koneen alkuperäistä kiintolevyä vai erillistä SATA levyä. Hyperdrive siis mahdollistaa suuremmat kiintolevyt, sillä PS3:ssa normaalisti olevat 2.5" kiintolevyt ovat kalliimpia ja tallennuskapasiteetilta pienempiä kuin 3.5" sisarensa.
Tuotetiedon ohella keskustelufoorumille laitetusta viestistä löytyy maininta että PS3-pelien pelaaminen onnistuu kiintolevyltä ja tämän pitäisi tulla pian mahdolliseksi. Tarkempaa infoa ei ole siitä tarvitseeko konsolia modata erillisellä piirillä vai onko tämä mahdollista ns. "softamodauksella", jolloin konsolia ei tarvitse aukaista.
Tässä kohdin Hyperdrive tulee tarpeelliseksi sillä PS3:n pelit ovat Blu-Ray -levyillä ja esimerkiksi Resistance: Fall of Man vie noin 16 gigatavua levytilaa. Näin ollen halvemman PS3:n tavalliselle kiintolevylle mahtuu noin yksi varmuuskopio ja kalliimman PS3:n kiintolevylle noin 3 varmuuskopiota. Hyperdriven avulla konsoliin saa kiinni ainakin 750 gigatavun kiintolevyn, johon varmuuskopioita mahtuu useampi kappale.
Lähde:
Team Xecuter

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.