Elokuvastudiot vaativat tiukennusta iTunesin käyttöoikeuksiin

Ilkka Ketola
2. joulukuuta, 2006 13:29

Hollywoodin elokuvastudiot pitävät Applen iTunes-kaupan DRM-rajoitteita liian löysinä ja vaativat Applea tiukentamaan käyttöehtoja, kertoo Financial Times. Elokuvastudiot perustelevat painostustaan piratismin pelolla.
Studioista Universal, 20th Century Fox, Paramount and Warner Bros neuvottelevat parhaillaan Applen kanssa niiden elokuvien lisäämisestä iTunesin tarjontaan. Pitkään jatkuneet neuvottelut ovat nyt pysähtyneet kiistaan siitä, ovatko iTunesin käyttöoikeudet liian laajat.
Studioiden mielestä Applen tulisi rajoittaa niiden laitteiden määrää, joilla iTunesista ostettua elokuvaa voi katsella. Tällä hetkellä iTunesista ostettua sisältöä voi katsella korkeintaan viidellä eri tietokoneella ja rajoittamattomalla määrällä iPodeja.
Elokuvastudioden pelkona on, että niitä odottaa samat vaikeudet kuin piratismin kanssa kamppailevia levy-yhtiöitä. Ongelmien välttämiseksi Applen tulisi muuttaa toimitapojaan, studiot vaativat. Heidän mukaansa elokuvayhtiöillä on vielä musiikkiteollisuutta enemmän hävittävänä, sillä elokuvien valmistaminen on erittäin kallista puuhaa.
Filmiyhtiöiden pomot muistuttavat, että kiinnostusta digitaaliseen levitykseen löytyy, kunhan käyttöehdot saadaan puristettua tarpeeksi tiukoiksi.
Lähde:
Financial Times

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.