BitTorrentin videopalveluun mukaan TV-yhtiöitä ja elokuvastudioita

Kaarlo Räihä
30. marraskuuta, 2006 7:00

BitTorrentin tuleva videopalvelu on saanut useita vahvistuksia, kun BitTorrent Inc julkaisi listan uusista yhteistyökumppaneista. Mukaan ovat lyöttäytyneet 20th Century Fox, Paramount Pictures, G4, Kadokawa Pictures USA, Lionsgate, MTV Networks (mukaan lukien Comedy Central, MTV, VH1 jne. ), Palm Pictures ja Starz Media. Uusien yhteistyökumppaneiden avulla palvelun sisällön määrä tulee kasvamaan huomattavasti. Palvelun kautta tulee saataville elokuvia kuten X-Men The Last Stand (X-Men: viimeinen kohtaaminen), Saw III ja Mission: Impossible III (Vaarallinen tehtävä III) ja TV-sarjoja kuten 24, Prison Break (Pako), South Park ja Chappelle’s Show.
BitTorrent on aikaisemmin tehnyt sopimukset mm. Warner Bros. Home Entertainmentin kanssa, joten ainakaan yhteistyökumppaneiden määrä tai laatu ei koidu kohtaloksi palvelulle. Monet yhtiöt aikoivat tuoda elokuvansa samaan aikaan DVD- ja BitTorrent-levitykseen. Palm Pictures tekee kuitenkin suuren poikkeuksen ja aikoo tuoda videoitaan saataville BitTorrettin avulla ennen teatteri- tai DVD-levitystä. Elokuvia on luvattu sekä vuokrattavaksi että ostettavaksi palvelun kautta, TV-sarjojen kohdalla toistaiseksi ainoa vaihtoehto näyttää olevan ostaminen.
"On erittäin hienoa että olemme päässeet yhteistyöhön näiden maailmankuulujen mediajättien ja TV-yhtiöiden kanssa." totesi BitTorrent Incin johtaja Ashwin Navin. "Tämä on todellinen merkkipaalu, joka edustaa yhteisöämme, tekniikkaamme ja asemaamme nykymaailman sisällönjakelussa. Yleisömme haluaa jatkuvasti enemmän ja enemmän digitaalista sisältöä. Tarjoamalla asiakkaille juuri sitä sisältöä mitä he haluavat helposti ja nopeasti pidämme heidät tyytyväisinä, tämän ansiosta voittajina ovat sekä asiakkaat että yhteistyökumppanit." jatkaa Navin.
Tarkempaa tietoa itse palvelun hinnoittelusta tai DRM-suojauksien pakollisuudesta ei ilmoitettu. Palvelu aukeaa ensi vuoden helmikuussa ainakin Yhdysvalloissa ja todennäköisesti suurin osa maksullisesta sisällöstä on suojattu Microsoftin DRM-tekniikkalla ja palvelun kautta tulee todennäköisesti erikseen ladattavat versiot videoista tietokoneille ja kannettaville mediasoittimille.
Lähde:
Torrentfreak

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.