PS3:n Linux-jakelu julkaistu

Ilkka Ketola
28. marraskuuta, 2006 14:29

Sony on uutta PlayStation 3 (PS3) -konsolia markkinoidessaan muistanut korostaa, että laite on oikeastaan enemmänkin kuin tietokone. Väittämä on nyt astetta lähempänä todellisuutta, kun Terra Soft Solutions julkaisi Yellow Dog -linuxinsa (5.0) PS3:lle.
Käyttöjärjestelmä esitellään kolmivaiheisesti. Eilen (27.11.) alkaneessa ensimmäisessä vaiheessa käyttöjärjestelmä tulee ladattavaksi Yellow Dog -jakeluun keskittyneeltä YDL.net-sivustolta. Joulukuun 11. päivä käynnistyvä toinen vaihe tuo myyntiin käyttöjärjestelmän DVD-version, jonka hinta on 99,99 dollaria.
Viimeinen vaihe käynnistyy jouluviikon aikana, ja tuolloin käyttöjärjestelmä tulee ladattavaksi myös peilipalvelimilta. Tämän jälkeen ohjelma on myös ilmainen.
Yellow Dogin asentamista varten käyttäjän tulee jakaa PS3:n kovalevy kahteen osioon, joista toinen on PS3:lle ja toinen Linuxille. Käyttöjärjestelmä vaatii toimiakseen myös USB-näppiksen ja hiiren. Asennuksessa opastava englanninkielinen opas löytyy Terra Softin verkkosivuilta.
Käyttöoppaan mukaan Sony on jo laitetta suunnitellessaan pyrkinyt siihen, että PS3:n käyttäjät voivat pelata pelejä, katsella elokuvia ja kuvia, kuunnella musiikkia sekä käyttää täysin ominaisuuksin pyörivää Linux-käyttöjärjestelmää, joka muuntaa PS3:n kotitietokoneeksi. Lisäksi opas korostaa, että Yellow Dog lisää monia uusia ominaisuuksia PS3:n käyttöön: uusia mahdollisuuksia ovat esimerkiksi netissä surffailu, sähköposti ja toimistotyökalujen käyttö.
Lähde:
GameSpot

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.