Plasma-TV LCD:tä enemmän kuluttajien mieleen

Ilkka Ketola
27. marraskuuta, 2006 6:33

Plasma-TV:n kuva miellyttää kuluttajia enemmän kuin LCD-television kuva, selviää kolmen laitevalmistajan teettämästä tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan plasman kuvaa pidetään kaikin puolin parempana.
Tutkimuksen mukaan 61 prosenttia vastaajista pitää plasman kuvaa terävämpänä, kun 21 prosenttia vastaajista oli LCD:n kannalla. Plasma-TV:n väritoisto on 65 prosentin mielestä LCD:tä parempi. LCD:n värit taas miellytti 24 prosenttia vastaajista enemmän kuin plasman. Kontrastin suhteen päädyttiin samoihin lukuihin; plasma vei voiton prosentein 61 vs. 26.
Selvin ero vastausten jakaumassa saatiin, kun kysyttiin mielipidettä television kyvystä toistaa nopeita liikkeitä. LCD:n asetti etusijalle ainoastaan 15 prosenttia, kun 62 prosenttia vastaajista piti plasmaa vikkelämpänä. 23 prosenttia ei nähnyt eroa tekniikoiden välillä.
Tutkimus tehtiin vertailevana tutkimuksena kotiolosuhteita vastaavissa oloissa, kertovat tutkimuksen teettäneet Panasonic, Pioneer ja Hitachi.Haastateltavina oli yli 600 brittiä, ranskalaista ja saksalaista kuluttajaa. Täysin luotettava ja kattava tulos siis tuskin on, mutta suuntaa antava ainakin.
Tulos on mielenkiintoinen, kun ottaa huomioon valmistajien ja analyytikoiden arviot televisiovalmistuksen kehityssuunnasta. LCD-tekniikan edullisuuden ja suosion uskotaan johtavan siihen, että LCD syrjäyttää plasman ainakin alle 50-tuumaisten televisioiden markkinoilla.
Lähde:
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.