YLE vaatii YouTubea poistamaan videoitaan

Kaarlo Räihä
24. marraskuuta, 2006 14:15

Yleisradio vaatii internetissä videoita tarjoavaa YouTubea poistamaan Yleisradion tai sen yhteistyökumppaneiden omistamia videoita palvelusta. Videoita joiden tekijänoikeudet kuuluvat Yleisradiolle löytyy YouTubesta muutamia satoja. YouTube on reagoinut pyyntöön ja muutaman suomalaiset käyttäjät, jotka ovat lähettäneet Yleisradion omistamia videoita palveluun, ovat saaneet ilmoituksen että hediän palveluunsa laittama video on poistettu palvelusta koska se rikkoo tekijänoikeuksia.
Yleisradion hallintojohtaja Jussi Tunturi kertoo, että vaatimus on toimitettu YouTubelle edellisellä viikolla ja YouTuben vastausta asiaan odotetaan viikon sisällä. "Tällä hetkellä YLEllä ei ole itselläänkään oikeuksia näiden ohjelmien nettilevitykseen. Mahdollisesta promootioyhteistyöstä YouTuben kanssa keskustellaan myöhemmin." sanoo Tunturi.
Yleisradion oman selvityksen mukaan palvelussa on laittomasti useita satoja leikkeitä Yleisradion ohjelmista. Erityisesti Kummelin jaksoja on runsaasti saatavilla palvelun kautta. Yleisradio ei myöskään jäänyt odottamaan yhdessä muiden suomalaisten yhtiöiden kanssa lähetettävää kirjettä vaan asiassa päätettiin toimia heti. Sama käytäntö on ollut myös suomalaisten sivujen kanssa, jotka ovat jakaneet luvatta Yleisradion materiaalia internetissä.
Lähteet:
YLE

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.