Bush-elokuvan tuottaja syyttää Googlea piratismista

Ilkka Ketola
24. marraskuuta, 2006 12:55

Yhdysvaltain presidentistä kertovan elokuvan The World According to Bush tuotantoyhtiö on haastanut Googlen Ranskassa oikeuteen elokuvan ilmaisesta jakelusta. Haasteesta ilmoitti torstaina ranskalainen tuotantoyhtiö Flach Film, jonka haaste kohdistuu Googleen ja sen ranskalaiseen tytäryhtiöön. The World According to Bush -elokuva kertoo presidentti George W. Bushin johtamasta Yhdysvaltain hallinnosta, Bushin suvusta sekä heidän yhteyksistään Bin Ladenin sukuun.
Haasteessaan Flach Film vaatii Googlelta hyvitystä menetetyistä tuloista. Yhtiö myös toteaa, ettei Google ole toiminut pelkkänä linkkien tarjoajana, vaan täysipäisenä julkaisijana. Flachin mukaan elokuva oli tarjolla Googlen omassa Google Video France -palvelussa, jonka kautta elokuvan sai napin painalluksella toistumaan tai halutessaan latautumaan omalle koneelle.
Googlen antamien tietojen mukaan elokuva oli ladattu noin 43 000 kertaa "erittäin lyhyessä ajassa". Näiden lukujen perusteella Flach arvioi ansiomenetysten olevan ainakin puoli miljoonaa euroa.
Google Francen edustaja vahvisti Reutersille, että yhtiö on vastaanottanut Flach Filmin valituksen. Edustajan mukaan Google poisti tämän jälkeen sivustoiltaan linkit kyseessä olevaan elokuvaan.
Google on viime aikoina ollut runsaasti esillä erityisesti yhtiön vasta hankkimaan YouTube-palveluun kohdistuneiden syytösten ja vaatimusten vuoksi. Myös Yle on esittänyt jo Googlelle omat vaatimuksensa poistaa YouTubesta sen omistamaa materiaalia.
Viime viikolla Universal Music Group haastoi MySpace-palvelun oikeuteen, sillä palvelussa on luvattomasti tarjolla runsaasti levy-yhtiön artistien tuotoksia. Haasteen mukaan MySpace ei puutu tarpeeksi hanakasti siihen, että käyttäjät tuovat tekijänoikeuksia loukkaavaa materiaalia palveluun. Lisäksi haasteessa MySpacea pidetään aktiivisena osatekijänä, sillä palvelu muokkaa videot uudellen jakamista ja toistoa varten.
Lähde:
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.