GameCuben homebrew-ohjelmat toimivat Wiissä, PSP:n firmware päivitetty

Kaarlo Räihä
23. marraskuuta, 2006 9:36

Nintendon uuden Wii-pelikonsolin taaksepäin yhteensopivuus Nintendon aikaisemman GameCube-pelikonsolin kanssa näyttää toimivan myös "kotikutoisten" ohjelmien ja pelin ohella. Netissä löytyvässä videossa Wiillä käynnistetään GameCube-emulaattori Action Replay -levyllä, jonka jälkeen SDload-ohjelmalla ladataan Super Nintendo -emulaattori, jolla pelataan Super Punch Out -peliä. Emulaattorien ohella, SDloadilla pystyy pelaamaan GameCube pelien varmuuskopioita tai käyttämään Gamecubelle tehtyä Linux-jakelua. Vielä ei ole tarkempaa tietoa pääsevätkö kotikoodaajat SDloadin avulla käsiksi myös Wiin uuteen rautaan vai rajoittuuko konsolin käyttö vain GameCube yhteensopivaan tilaan. Nintendo ei ole toistaiseksi kommentoinut tilannetta, mahdolliset ilmaiset emulaattorit saattavat kuitenkin syödä merkittävästi Nintendon oman Virtual Console -palvelun suosiota.
Sonyn PSP -käsinkonsoli on saanut jälleen uuden firmwaren. 3.01 versio sisältää uutuutena yhteensopivuuden kalliimman (jossa on Wi-fi, eli langattomien verkkojen tuki) PS3-pelikonsolin kanssa, jonka avulla PSP:llä voi katsella videoita suoraan PS3:n kiintolevyltä langattoman verkon yli. Myös loppuvuoteen lupaillut PSone pelit PSP:lle näyttävät toistaiseksi vaativan PS3-konsolin kaverikseen, koska PlayStation Storeen ei toistaiseksi pääse kuin PS3:n avulla. Pienempinä uutuuksina mukana on mm. graafinen visualisointi musiikkia toistettaessa ja mahdollisuus valita haluaako käyttäjä käynnistää PSP:n suoraan peliin vai menuun, kun peli on konsolissa.
Homebrew-ohjelmat eivät ainakaan toistaiseksi toimi 3.01 versiossa. Sony itse ilmoitti että laitteen tietoturvaa on parannettu, mutta alkuperäinen 3.00 korvattiin pian julkaisun jälkeen 3.01 versiolla, koska Sony oli löytänyt firmwaresta mahdollisuuden ajaa homebrew-ohjelmia.
Lähteet:
IGN
PSP 3D

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.