Elisa avaa Jukeboksi-musiikkikaupan

Ilkka Ketola
22. marraskuuta, 2006 12:36

Elisa avaa ensimmäisenä suomalaisena operaattorina musiikkikaupan, josta voi ostaa musiikkia suoraan puhelimeen tai tietokoneelle. Jukeboksi-nimen saanut musiikkikauppa avataan 7. joulukuuta, ja siellä voi asioida sekä matkapuhelimellaan että tietokoneen Internet-selaimella.
Alkuvaiheessa palvelu on tarjolla ainoastaan Elisan asiakkaille. Yhtiön mukaan siitä hyötyvät erityisesti nopeiden 3G-palvelupakettien käyttäjät. Ladattu musiikki tallentuu suoraan puhelimen muistiin.
"Elisa Jukeboksissa on kaksi ylivoimaista etua. Samalla tilauksella saa musiikin käyttöönsä sekä matkapuhelimeen että tietokoneelle. Datasiirto on täysin veloitukseton, eli kappaleen lataaminen ei maksa mitään. Asiakas maksaa vain ostamastaan musiikista ja ostokset maksetaan puhelinlaskussa", kertoo sisältöpalveluista vastaava osastopäällikkö Mikko Mattinen Elisalta.
Elisa kertoo musiikkivalikoimassa panostettavan erityisesti suomalaiseen musiikkiin, joka on vahvasti edustettuna uusimpien kansainvälisten hittien lisäksi. Kokonaisuudessaan tarjonta kattaa yhtiön mukaan satoja tuhansia kappaleita.
"Uskomme digitaalisten äänitemarkkinoiden vahvaan kasvuun myös Suomessa. Tänä vuonna yksittäiset biisit ovat myyneet MP3-tyylisenä soittoäänenä yli platinarajojen", Mattinen kuvaa Elisan luottoa toiminnan kannattavuuteen.
Yhtiön mukaan tuore 3G-käyttäjätutkimus vahvistaa, että palvelulle on kysyntää. Tutkimuksen mukaan musiikki on yksi niistä palveluista, joita suomalaiset haluavat käyttää 3G-puhelimella, ja palvelusta ollaan myös valmiita maksamaan.
"Voidaan sanoa, että 3G:n todelliset edelläkävijät Suomessa ovat musiikin suurkäyttäjiä ja keskimääräistä useammin naisia. Nämä edelläkävijät ovat jo hankkineet 3G-päätelaitteen, koska he arvostavat 3G:n mahdollistamia uusia palveluita ja käyttöominaisuuksia kuten nopeutta, helppoutta, luotettavuutta ja hinnoittelua", kertoo Elisan henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja Matti Vikkula.
Vikkulan mukaan tutkimustulokset osoittavat, että Suomessa 3G-palvelut ovat parhaillaan lyömässä itseään läpi. "Internet on jo nyt taskussa. Elisan palvelupakettikonsepti ja helppokäyttöiset sisällöt ovat lisänneet kysyntää, johon vastaamme määrätietoisella palveluiden kehittämistyöllä sekä investoimalla verkkomme laatuun ja peittoon", Vikkula toteaa.
Lähde:
Elisa (lehdistötiedote)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.