Universal Music haastaa MySpacen oikeuteen

Kaarlo Räihä
18. marraskuuta, 2006 11:06

Musiikkijätti Universal Music haastaa suositun MySpace-sivuston oikeuteen luvattomasta musiikin ja musiikkivideoiden levittämisestä. Universalin haasteessa sanotaan että MySpace on virtuaalinen varastohalli luvattomille kopioille. Universalin mukaan ainakin The Killers, Jay-Z, Gwen Stefani, U2 ja Mariah Carey ovat olleet luvattoman kopioinnin kohteena ja korvauksia se koittaa saada 150 000 dollaria per luvattomasti saatavilla oleva musiikkikappale tai -video. Kyse ei ole kuitenkaan pelkästään luvattomasta levittämisestä vaan myös mainostuloista joita MySpace ansaitsee näiden mediatiedostojen pitämisestä sivuillaan. "Liiketoiminta joka perustuu meidän artistien ja muusikoiden tuotoksiin ilman meidän lupaa tai että emme saa korvauksia siitä on laitonta" totesi Universalin edustaja.
MySpacen edustaja ilmoitti että syytökset ovat täysin perättömiä. Heidän mielestään käyttäjät ovat vastuussa sisällöstä mitä he palveluun laittavat ja mahdolliset väärinkäytökset on helppo ilmoittaa ja niihin reagoidaan välittömästi poistamalla tekijänoikeuksia rikkova sisältö. "Me tarjoamme käyttäjille työkalut heidän omien teostensa jakamiseksi muille käyttäjille. Me emme kannusta käyttäjiä rikkomaan tekijänoikeuksia." sanoi MySpacen edustaja. "MySpace antaa erittäin hyvän mahdollisuuden markkinoida artisteja kuuntelijoille samalla noudattaen tekijänoikeuksia. On valitettavaa että Universal on päätynyt tällaiseen ratkaisuun." jatkaa MySpacen edustaja.
MySpace otti viime kuussa käyttöön videoiden ja musiikin tarkistamisen, jolla koitetaan estää se että kertaalleen palvelusta poistetut videot ja musiikkikappaleet eivät tulisi enää takaisin nähtäväksi tai kuultavaksi MySpace-sivustolle. Tämän lisäksi MySpace julkaisee pian uuden työkalun, jonka avulla tekijänoikeuden haltijat voivat välittömästi ilmoittaa tekijänoikeutta rikkovasta materiaalista palvelun ylläpidolle, joka sitten poistaa materiaalin mahdollisimman pian. FOX ja MLB Advanced Media ovat testanneet työkalua hyvällä menestyksellä ja sen pitäisi tulla pian kaikkien isojen mediayhtiöiden saataville.
Lähteet:
BBC News
Monsters and Critics
CdrInfo

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.