BitTorrentin videopalvelu myöhästyy

Kaarlo Räihä
17. marraskuuta, 2006 16:15

BitTorrent P2P-ohjelmaa kehittävä BitTorrent Inc joutuu siirtämään uuden mediakauppansa aukaisun ensi vuoden puolelle. Alunperin tämän vuoden lopulle ajoitettua avausta ovat hidastaneet sopimusten kirjoittamiset eri yhteistyökumppaneiden kanssa sanoo BitTorrentin edustaja Lily Lin.
Tulevassa palvelussa on toistaiseksi mukana isoista elokuvastudioista vain Warner Bros., jonka kanssa BitTorrent pääsi sopimukseen alkukesästä. BitTorrent ei ole kuitenkaan onnistunut vakuuttamaan muita suuria nimiä vaikka videopalvelun sisältö suojataankin Microsoftin DRM-tekniikalla, joten se on myös hakenut muutosta yrityksen imagoon. Yritys ei käytä enää P2P:tä kuvaamaan toimintaa vaan uusin termi on "peer-assisted".
BitTorrentia rahoittavan DCM:in (Doll Capital Management) edustaja Tom Blaisdell kuitenkin sanoo että sisällön kopiointisuojaukset eivät kuitenkaan ole haitanneet neuvotteluja osapuolien välillä. Sopimuksien tekoa ovat hidastaneet lähinnä taloudelliset seikat ja sopivan sisällön hankkiminen. Blaisdell sanoo myös että palvelun aloittamisaika ei ole niin tärkeä kuin sisällön määrä ja laatu. "Meitä ei huolestuta se seikka että emme voi käynnistää palvelua jouluksi, se ei ole oleellista. Tämä on tärkeä julkaisu ja haluamme alusta asti että saatavilla on tuhansia videoita, ei vain satoja".
Lin vahvistaa että myyntiin tulee sekä TV-sarjoja että elokuvia. Tarjonta vaihtelee vanhoista klassikoista aina uutuuksiin saakka. Lin ei kuitenkaan antanut mitään tarkempia tietoja tulevasta sisällöstä.
Lähde:
Light Reading

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.