Toshiban HD DVD -soittimissa laatuongelmia

Jari Ketola
16. marraskuuta, 2006 13:53

Toshiba ilmoitti eilen, että se joutuu lykkäämään HD-E1 ja HD-XE1 HD DVD -soittimiensa toimituksia luotettavuusongelmien vuoksi. Alunperin HD-E1 -soittimen piti tulla myyntiin tämän kuun aikana, ja HD-XE1 -soittimen joulukuun aikana. HD-E1:n julkaisu on lykätty joulukuulle ja HD-XE1:n tammikuulle 2007.
"Viimeisten tuotantotestien aikana Toshiban insinöörit havaitsivat pienen luotettavuusongelman HD-E1 -mallisen HD DVD -soittimen komponentissa," yhtiö kommentoi. "Alihankkijan toimittama komponentti korvataan toisella ennen kuin laite tuodaan kuluttajamarkkinoille." Myös Pohjois-Amerikan markkinoille suunnatut mallit HD-A2 ja HD-XA2 kärsivät samoista ongelmista.
Toshiba HD-E1 soitin tulee maksamaan noin 600 euroa. Se mahdollistaa HD DVD -elokuvien katselun 1080i -resoluutiolla HDMI 1.2 -liittimen kautta. Noin 1000 euron hintainen HD-XE1 sisältää kaksinkertaisen kaistanleveyden mahdollistavan HDMI 1.3 -liittimen, joka mahdollistaa mm. 48-bittisten värisävyjen käytön. HD-XE1 -soittimella HD DVD -elokuvista voi nauttia täydellä 1080p -resoluutiolla.
Lähde:
The Register

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.