Channel 4 laittaa ohjelmansa nettiin

Kaarlo Räihä
16. marraskuuta, 2006 16:21

Iso-Britannialainen televisioyhtiö Channel 4 laittaa kaikki omat ohjelmansa vuokrattavaksi ja ostettavaksi internetin kautta. Uusi "catch-up" -palvelu mahdollistaa viimeisen 30 vuorokauden aikana esitettyjen ohjelmien lataamisen internetin kautta. Tarjolla on myös vanhempia ohjelmia koko televisioyhtiön 24-vuotisen historian ajalta. TV-sarjojen ohella tarjontaan tulee myös elokuvia.
Palvelun hinnoitteluun tulee useita eri vaihtoehtoja. Alusta alkaen mukana on mahdollisuus ostaa ja vuokrata yksittäisiä ohjelmia ja vuokrata elokuvia. 0,99 punnan summalla saa vuokrattua yhden ohjelman, jonka voi katselun aloitettua katsoa 48 tunnin sisällä niin monta kertaa kuin haluaa. Itselleen yksittäisen ohjelman saa ostettua 1,99 punnalla. Elokuvien vuokrauksen hinta on samainen 1,99 puntaa. Helmikuussa mukaan tulee kuukausimaksullinen malli, jossa ohjelmia voi katsella 3,99 punnan, elokuvia 4,99 punnan tai molempia yhdessä 5,99 punnan kuukausimaksulla ilman rajoituksia. Huhtikuussa mukaan tulee myös mainosrahoitteinen malli, jossa ohjelmia voi seurata mainosten kera ilmaiseksi.
Palvelun toiminta alkaa joulukuun 6. päivä, jolloin saatavilla on 500 tuntia ohjelmia ja elokuvia. Palvelusta löytyviä TV-sarjoja ovat mm. paikallinen Big Brother, Ramsay's Kitchen Nightmares (Kurjat Kuppilat) ja Father Ted (Isä Ted). Channel 4:n omien ohjelmien lisäksi tarjolle on tulossa myös muiden yhtiöiden ohjelmia, kuten The Daily Show, Lost ja Desperate Housewives (Täydelliset naiset). Todennäköisesti palvelu ei kuitenkaan toimi kuin Iso-Britanniassa, joten suomalaiset saavat odotella vastaavaa kotimaista palvelua vielä muutaman tovin.
Lähteet:
bit-tech
BBC News
Guardian

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.