Zune kauppojen hyllyille Yhdysvalloissa

Kaarlo Räihä
15. marraskuuta, 2006 11:11

Microsoftin Zune-mediasoitin on tullut myyntiin Yhdysvalloissa. Soitin ei ole kuitenkaan aiheuttanut mitään ostoryntäystä vaan myynti on ollut vaisua. Analyytikkojen ja kriitikoiden mukaan soitin ei ole mitenkään erityinen iPodiin verrattuna. Kritiikkiä ovat saaneet soittimen suurehko koko ja Windows Media Player 11:sta perustuva Zune Marketplace -musiikkikauppa, joka on ainakin toistaiseksi ollut hankalampi käyttää kuin Applen iTunes-kauppa. Positiiviseksi asiaksi on mainittu soittimen suuri näyttö ja WLAN:in avulla tapahtuva musiikin ja kuvien siirtäminen toisiin Zune-soittimiin sekä FM-radio.
Myös Microsoftin Bill Gates oli esittelemässä Zunea Seattlessa pidetyssä julkaisutilaisuudessa yhdessä Secret Machines yhtyeen kanssa. Gates tähdensi ettei Zunen elinkaari pääty sen julkaisuun. "Zunen voi tulevaisuudessa liittää muihinkin laitteisiin kuin PC:hen tai Xbox 360:en. Paljon on vielä tulossa." sanoi Gates. Aikaisemmin Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer kommentoi Microsoftin ja Applen tulevaa kilpailua markkinoilla. "Me voimme päihittää heidät. Markkinoilla tulee olemaan kaksi suurta kilpailijaa, me ja Apple. Me olemme Daavid ja Apple on Goljat."
Ballmer sanoi myös että tulevaisuudessa soittimella pystyy myös siirtämään videoita toisiin Zune-soittimiin. Internetissä on liikkunut myös huhu matkapuhelimesta, johon olisi integroitu Zunen ominaisuudet. Ballmer ei kommentoinut asiaan lainkaan. Myös Applen on huhuttu julkaisevan ensi vuonna matkapuhelimen, jossa olisi iPodin ominaisuudet mukana. Ballmer kuitenkin totesi että on helpompi yhdistää puhelin musiikkisoittimeen. Ballmer myös sanoi että jos puhelin pistettäisiin nykyiseen Zuneen, olisi se liian iso puhelimena suurimmalle osalle asiakkaista.
Lähteet:
Sydney Morning Herald
Tietokone
Bloomberg.com
Network World

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.