Samsung keskittyy vain Blu-ray -soittimiin

Kaarlo Räihä
14. marraskuuta, 2006 11:11

Elektroniikkavalmistaja Samsung aikoo tulevaisuudessa panostaa ainoastaan Blu-ray -soittimiin. Samalla Samsung ilmoitti etteivät he ole tekemässä HD DVD -soittimia tai combo-soittimia, joilla voisi toistaa sekä HD DVD- että Blu-ray -elokuvia. "Aiomme panostaa täysillä Blu-rayn tulevaisuuteen. Olimme myös ensimmäisiä jotka myivät Blu-ray -soittimia" sanoi David Steel, joka toimii Samsungin digitaalisten kuluttajatuotteiden toimitusjohtajana.
Päätös ei ole iso yllätys, sillä Samsung on yksi iso nimi Blu-rayn takana, yhdessä Sonyn, Applen, Hitachin, Sharpin ja Philipsin kanssa. Aikaisemmin Samsungin suunnitelmiin tosin kuuluivat combo-soittimet, mutta silloinkin Samsung painotti Blu-rayn vievän voiton formaattien välisessä sodassa. Tällä hetkellä uutisia mahdollisesta combo-soittimesta ei juuri ole. Ongelmia aiheuttavat puuttuvan laitteiston ohella myös mahdolliset lisenssiongelmat, jotka toisivat kuluja valmistajalle, jos tämä toisi markkinoille molempia levyjä tukevan soittimen.
Toistaiseksi molempien formaattien menekki on ollut heikkoa, johtuen soittimien korkeasta hintatasosta ja HDTV-televisioiden puutteesta. HD DVD on kuitenkin saattanut saada todella edullisen HD DVD -aseman, kun Xbox 360:lle tarkoitettu asema on saatu toimimaan PC:llä. Mikään suuri operaatio ei ollut kyseessä. Oikeilla ajureilla asema toimii välittömästi Windowsissa ja myös Mac OS X tunnisti aseman välittömästi.
Lähteet:
The Korea Times
UNEASYsilence

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.