Linux-jakelut tulevat PS3:lle

Kaarlo Räihä
13. marraskuuta, 2006 10:30

Vaikka Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin julkaisusta on vain muutama päivä, on kuhina konsolin ympärillä suurta. Sony on jo pitkään mainostanut PS2- ja PS3-pelikonsoleita tietokoneina ja tarjosikin jo PS2:lle Red Hat -pohjaista Linux-jakelua, osasyynä tälle on verotus, joka osissa paikoin maailmaa huomattavasti pienempi tietokoneille kuin pelikonsoleille.
PS3 kohdalla Sony painotti alusta alkaen että Linux tulee kaikkien saataville ja Yellow Dog Linux-jakelu tuleekin saataville marras- ja joulukuun aikana. Suurempi uutinen on kuitenkin se ettei Sonyn tuki rajoitu pelkästään Yellow Dog:iin vaan Sony julkaisi myös kernel-patchin, jonka avulla kaikki PPC (PowerPC)-pohjaiset Linuxit pitäisi saada toimimaan PS3:lla. Näihin kuuluvat mm. Ubuntu, Fedora Core, SUSE ja Gentoo.
Tuki ei rajoitu ainoastaan Linuxeihin vaan käytännössä kuka tahansa voi tehdä oman käyttöjärjestelmän tai muokata olemassa olevia käyttöjärjestelmiä toimimaan PS3:lla. Aivan täyttä hallintaa konsolista ei kuitenkaan saa ja esim. Blu-ray -aseman kautta PS3-pelien kopiointi ei tule onnistumaan.
Kiinnostuneet voivat lukea tarkempia ohjeita täältä Fedora Core 5:n asentamiseksi.
Lähde:
QJ.NET

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.