PlayStation 3 julkaistu Japanissa

Kaarlo Räihä
11. marraskuuta, 2006 19:23

Sony aloitti tänään toisen vaiheen seuraavan sukupolven konsolien kilpajuoksussa, kun se julkaisi PlayStation 3 -pelikonsolin Japanissa. PS3:n vastaanotto on ollut erittäin hyvä, erityisesti siitä syystä että konsoleita tuli markkinoille rajoitettu erä, johtuen ongelmista konsolin valmistuksessa. Kaikki myyntiin tulleet konsolit (noin 80 000 - 100 000 kappaletta) myytiin loppuun ennätysajassa. Kaikki halukkaat eivät saaneet omaa konsoliaan vielä ja joillain myyntipaikoilla oli satojen metrien jonot. Paikalla oli myös länsimaalaisia ottamassa varaslähtöä PlayStation 3:n hankkimiseen.
"Olen odottanut tätä päivää todella kauan. Aion pelata koko viikonlopun. Minulla ei jää edes aikaa syömiselle" sanoi Tomoaki Nakamura, joka PS3:n ohella omistaa mm. Xbox 360, PlayStation-, PlayStation 2- ja PSP-pelikonsolit. 41-vuotias Nakamura oli yksi 1 200:sta jonottajasta Bic Camera Inc. liikkeen edustalla Tokiossa. "Se on kehittynein pelikonsoli, jossa on uusia ja hienoja juttuja ... mutta myös Nintendon Wii vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta" totesi vancouverilainen vaihto-opiskelija Robyn Sinclair, joka jonotti yli 12 tuntia saadakseen oman konsolinsa.
Myös Sonyn PlayStationin kehityksestä vastannut Ken Kutaragi saapui paikalla katsomaan tilannetta. "Olen erittäin kiitollinen siitä että näin monet ihmiset odottavat konsolia näin innokkaasti ... toivottavasti he pääsevät nauttimaan seuraavan sukupolven viihde-elämyksestä täysin rinnoin" totesi Kutaragi nähtyään ihmismassat.
Seuraavan sukupolven aluevaltaus jatkuu ensi viikolla kun Playstation 3 ja Wii julkaistaan Yhdysvalloissa. Valitettavasti jonottamisen lahjoista tunnetut amerikkalaiset ovat joutuneet kokemaan pienen takaiskun kun Best Buy-ketjun myymälä hääti virkavallan avulla paikalliset PS3-jonottajat.
PS3 on ehdittyä tutkia tarkkaan läpi käyttäjien toimesta ja netistä löytyy kuvia avatusta konsolista ja sen komponenteista. Nopeimmat ovat myös ehtineet vaihtamaan konsolin kiintolevyn tilavampaan malliin.
Microsoft on onnistunut myymään ensimmäisen vuoden aikana yli 6 miljoonaa Xbox 360 -pelikonsolia, joten sillä on ainakin toistaiseksi suurin markkinaosuus seuraavan sukupolven pelikonsoleissa, joten kilpailu uuden sukupolven pelikonsoleiden välillä tulee olemaan erittäin tiukkaa seuraavan parin vuoden sisällä.
Lähteet:
Reuters
BBC News
IGN

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.